Baldur’s Gate 3 ne bo izšel avgusta

Te dni bi res pasala ena poštena RPG izkušnja, ki bi nas zapeljala v fantazijski svet, v katerem ne dela težav koronavirus, ampak kakšna bolj otipljiva zadeva tipa krdelo ponorelih Orkov ali pa zmaj, ki ustrahuje nedolžne prebivalce majhne vasice.

Razvijalec Larian, ki ga poznamo po njegovih igrah Divinity: Original Sin, že nekaj časa paca težko pričakovani tretji del Baldur’s Gate sage. Po prvih igralnih posnetkih smo dobili tudi datum izida, a samo za Early Access različico igre. To naj bi se zgodilo v avgustu, igralci pa bi lahko preizkusili prvo poglavje igre in razvijalci bi od njihovega odziva dobili potrebne informacije za prilagajanje in uravnoteženje igralnih razredov, neprecenljivo pa bi bilo tudi odkrivanje hroščev.

Avgust je tu, igre pa še ne in Larian je razlog za to pogrešanje izjasnil včeraj. Baldur’s Gate 3 preprosto še ni nared, da bi ga lahko že začeli testirati igralci in čeprav uradni razlog ni bil naveden, je šef studia Swen Vincke že junija povedal, da se tudi oni borijo s COVID-19 pandemijo, ki je zaradi dela od doma upočasnil razvoj.

Niso pa vse samo slabe novice. Uradna Twitter objava pravi, da je izid takoj za naslednjim ovinkom, 18. avgusta pa bomo dobili datum izida, zraven pa tudi nekaj informacij glede igre. To zagotovo pomeni kakšen nov igralni posnetek, ki si ga bomo lahko v živo ogledali na uradnem Twitch kanalu ali pa na njihovi uradni strani, kjer vas že čaka odštevalnik.

Ljubitelji RPG-jev ta mesec vseeno ne boste ostali praznih rok, saj konec avgusta izide Wasteland 3. No, vsaj tako upamo, saj je tudi ta igra že doživela en zamik izida in močno upamo, da se to ne bo zgodilo še enkrat.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime