Braid bo dobil uradno predelavo

Leta 2008 so igralci konzole Xbox 360 prejeli prijetno presenečenje v obliki majhne indie igre Braid, ki je igralce navdušila s svojo prijetno, ročno ustvarjeno podobo in odlično glasbeno podlago. Zanimivo je bilo tudi igranje, saj smo z junačkom v obleki s kravato iz strani gledanega pogleda peljali skozi različne ovire, uporabljali zanimivo mehaniko vrtenja časa nazaj, zraven pa tudi spremljali globoko in precej osebno zgodbo. Ustvarjalec Jonathan Blow je z Braidom pokazal, da za razvoj zanimive in tudi dobro prodanega naslova ne potrebuješ ogromne ekipe, kar je takrat dalo pogum ostalim indie razvijalcem.

Braid je še danes videti lepo, a Jonathan meni, da bi lahko izboljšali podobo. Zato je bil včeraj napovedan projekt Braid: Anniversary Edition, ki bo popravil zamazane teksture ter zraven še dodelal stopnje. Vrača se originalni grafični ustvarjalec David Hellman, ki bo na novo zrisal praktično vse stopnje, dobili pa bomo tudi opcijo igranja s komentarji razvijalca.

Glede na napovednik bomo dobili bolj jasno grafično podobo, če pa ste zaradi nekega razloga oboževalec stare slike, boste lahko poljubno preklapljali med novo in staro podobo kar med igranjem s stiskom enega samega gumba.

Braid: Anniversary Edition še nima čisto točnega datuma izida, ga pa lahko pričakujemo v začetku 2021.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime