Control dobil dražilnik za dodatek AWE, ki bo v igro vrnil enega starega znanca

Control sem preigral že nekaj časa nazaj in čeprav mi je bila igra zanimiva, je treba priznati, da je tudi presneto begajoča. Konec me ni ravno navdušil in res bi si želel, da bi razvijalec vsaj za nekaj časa opustil nadnaravne zadeve in spočel kakšno neuradno nadaljevanje Max Payna, ki bi se verjetno razprodalo v sekundi.

Vendar pa so Finci te dni usmerjeni samo v Control, ki bo kmalu dobil že drugi dodatek AWE. Za tega se že dolgo ve, da bo nosil nekakšno povezavo z igro Alan Wake, ki jo je Remedy spočel leta 2010. Uradno to sicer ni bilo potrjeno, včerajšnji napovednik pa je končno naredil to povezavo, pa čeprav tega ni napisal z velikimi črkami.

V napovedniku najprej slišimo zvok tipkovnice, kar je ogromna referenca, saj je Alan Wake pisatelj, sredi napovednika pa našega starega junaka tudi za nekaj sekund vidimo. Od svojih prejšnjih avantur se je malce postaral in glede na to, kar je videl, bi se tudi meni na obrazu izrisala kakšna dodatna gubica, tu pa tam podkrepljena s sivim lasom.

AWE prinaša kar nekaj nove vsebine. Podali se bomo v nov sektor, ki je bil zaradi grozne nesreče popolnoma zapečaten že nekaj let nazaj. Naša junakinja Jesse seveda tega ne bo trpela in bo poskušala območje prevzeti nazaj od nekega bitja, ki že dolgo straši po hodnikih sektorja.

V pomoč nam bo novo orožje Surge, ki je nekakšen metalnik granat, le da bomo lahko bombo sprožili naknadno s stiskom gumba. Ponagajal nam bo tudi nov tip sovražnika, ki bo streljal s puško in bo lahko celo letel, nov “poseben” predmet pa nam bo omogočal preigravanje starih šefovskih obračunov.

Remedy je namignil tudi na to, da znajo kmalu povezati vse svoje igre v eno vesolje. To pomeni, da bi se Control, Alan Wake in pozabljeni Quantum Break dogajali v eni resničnosti, kar bi zagotovo dalo povod za nove zgodbe.

AWE dodatek izide 27. avgusta, še ta mesec pa bo igra izšla tudi na Steamu, saj je do sedaj pripadala samo trgovini Epic Games.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime