Serious Sam 4 prestavil izid na september

Hrvaški razvijalec Croteam že dolgo, dolgo pripravlja četrti del serije Serious Sam, ki je svoj prvi del spočela leta 2001. Jezni Samo bi moral pridrveti že ta mesec, a očitno še ni bil povsem pripravljen za svojo premiero.

Razvijalec se je zato odločil prestaviti izid na 24. september. Razloga za prestavitev niso navedli, a glede na trenutno situacijo na Hrvaškem glede koronavirusa, lahko sklepamo, da je razvoj upočasnilo delo od doma. Kot znak opravičila smo dobili kratki zabaven posnetek, ki napove novi izid.

Razvijalec je pri novem poglavju najbolj ponosen na nov Legion sistem, ki nam bo lahko naenkrat pred oči narisal tisoče sovragov. Ena od primerljivih iger je denimo DOOM Eternal, ki prav tako stavi največ na golo akcijo, a pri njem je število hkratnih nasprotnikov precej manjše, saj je poudarek na dobri sestavi stopenj in trdoživosti sovražnikov, ki za svojo odstrelitev potrebujejo kar nekaj nabojev. Serious Sam 4 se bo po drugi strani zanašal na velike številke, ki vas znajo na bojišču hitro preplaviti.

Vse to se sliši v redu, a kljub temu se me glede Serious Sama 4 drži zoprn občutek, da nas čaka samo povprečna izkušnja. Kot prvo je tu humor, ki je te dni že nekako zastarel in Samove enovrstičnice lahko začnejo hitro najedati. Druga stvar pa so sami igralni posnetki. Sestava stopenj se mi zdi na moč pusta, saj bomo očitno stali sredi gozda ali pa nekih ruševinah z ogromnim odprtim prostorom, brez velike količine podrobnosti. Če že toliko hvalijo Legion sistem, kje so potem ogromne horde navaljujočih nasprotnikov, saj vse do sedaj spominja kvečjemu na prejšnji del?

Upam, da se motim in da dobimo 24. septembra izkušnjo, vredno četrtega dela franšize. Dobra novica je tudi to, da bo Serious Sam 4 nekoliko cenejša na Steamu, igrali pa jo bomo lahko tudi preko pretočnega servisa Google Stadia.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime