Hitman 3 bo vpeljal podporo za VR igranje celotne trilogije

Ko je VR igranje končno doživelo svoj zagon, smo igralci takoj začeli fantazirati, katere že izdane igre bi bilo presneto zanimivo izkusiti iz VR pogleda. Takšne želje niso šle niti mimo založnikov in dobili smo kar nekaj predelav, ki so pogled premaknile v bolj osebno izkušnjo, niso pa vsi ti projekti vase dobili enako količino truda. Namreč ni dovolj samo to, da premakneš pogled, ampak moraš prilagoditi tudi igralne mehanike in nadzorno shemo.

Eden bolj slavnih primerov je predelava igre Skyrim VR. Kar naenkrat se je pred vami odprl nov čudovit svet, ki za svoje raziskovanje zahteva ogromno ur. A kakor je bila igra v tem pogledu čudovita, so igralci hitro odkrili razne pomanjkljivosti. Uporabniški vmesnik za inventar se je komaj razlikoval od originala in brskanje po VR verziji inventarja je bilo presneto naporno. Boj od blizu ni bil prilagojen in lahko si samo hitro zamahoval z orožjem in porazil vsakega grdavža, fizika predmetov pa je ostala neodzivna na vaše roke.

Poanta je, da je treba v VR predelavo vložiti nekaj truda in če gre sodit po zadnjem napovedniku igre Hitman 3 VR, je razvijalec IO Interactive v svojo novo avanturo zlil nekaj napora.

VR predelave ne bo doživel samo tretji del, ampak celotna trilogija. Tako boste že večkrat preigrane stare stopnje lahko videli iz povsem novega pogleda in do situacije bo treba pristopiti na drugačen način. Razvijalec namerava izkoristiti napredne kontrolerje VR sistemov, tako da boste za zamah z orožjem dejansko morali vložiti nekaj fizičnega napora.

Žal se IO Interactive nikakor noče izjasniti, ali bo ta VR podpora pripadala ekskluzivno PSVR sistemom. Posnetki namreč na koncu izpišejo samo to platformo in velika škoda bi bila, če PC VR sistemi, ki so močno bolj napredni, tega naslova ne bi izkusili.

Hitman 3 še nima točnega datuma izida, a se ga pričakuje v januarju 2021.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime