NVIDIA naj bi 1. septembra razkrila RTX 3000 grafične kartice

Govorice o naslednji seriji NVIDIA grafičnih kartic krožijo že dolgo, a podjetje za zdaj ni napovedalo še ničesar uradnega. A čenče krožijo dalje in spletna stran GamerNexus se je morda dokopala do najbolj legitimnih novic do sedaj.

Njihovi viri namreč pravijo, da na novo generacijo NVIDIA grafičnih kartic ne bo treba čakati več dolgo. Že 9. septembra naj bi prišla uradna najava Amphere kartic, ki jo bodo sestavljala serija RTX 3000.

Že prej so krožile govorice o uradni najavi, ki bi se naj zgodila 17. septembra. Tako je povsem možno, da bomo dobili predstavitev 9., prodajo pa že 17. septembra.

Če vse to drži, potem nas čaka najava:

  • NVIDIA RTX 3080 Ti
  • NVIDIA RTX 3080
  • NVIDIA RTX 3070
  • NVIDIA RTX 3060

Najprej bodo v predprodajo stopile Founders Edition grafične kartice, različice tretjih strani tipa ASUS pa bodo nato stopile v prodajo okoli oktobra ali novembra.

Seveda so vse samo govorice in NVIDIA se lahko vsak hip premisli. A ne bodite presenečeni, če v naslednjih dveh tednih dobimo kakšen dražilnik ali pa celo polnopraven napovednik.

*Posodobitev: izkazalo se je, da smo imeli prav. NVIDIA je na Twitterju sporočila, da nas čaka 1. septembra nekaj posebnega. Takrat bomo praznovali 21. let, odkar je izšla njihova prva grafična kartica GeForce 256 in to je ravno pravi datum, da razkrijejo tudi svojo naslednjo serijo RTX grafičnih kartica.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime