Forza Horizon 3 bo konec septembra umaknjen iz prodaje – igra trenutno močno znižana

Microsoft nas je leta 2016 pošteno presenetil, saj je na PC pripeljal svojo slavno serijo dirkačin in nenadoma smo lahko na naših monitorjih uživali v preganjanju ovinkov igre Forza Horizon 3.

Tretji del nas postavi v zaprašeno okolico Avstralije in nam ponudi cel kup dirkalnih izzivov, ki jih lahko opravljamo v poljubnem zaporedju. Razvijalec je naknadno izdal še razširitev Hot Wheels, ki naše dirkanje preseli v majhne igračke na res unikatnih progah.

Forza Horizon 3 še danes nosi čudovito podobo, a njena starost ji bo občutna zmanjšala življenjski krog. Microsoft namreč goji precej bizarno kulturo do starejših delov te serije, saj igro po določenem času preprosto umakne iz prodaje in ni je moč kupiti več nikjer. Enako se je zgodilo za prva dva dela te serije in po isti poti bo šel tudi tretji del. Razlog so licence: vsak avto in glasbena skladba zahtevata plačevanje licenc. Microsoft te zakupi za nekaj časa in ko se naslov več ne prodaja, se mu licenc ne splača več obnavljati, zato naslov umakne iz prodajnih polic.

Igra je zato te dni na smrtni postelji in založnik ji je pošteno znižal ceno. Za osnovno igro boste odšteli 9,89 €, a če ste resen dirkač, potem se bolj splača nakup Ultimate Edition za 20,99 €. Tako boste dobili vso vsebino in zapomnite si, da nakup DLC-ja kasneje ne bo več mogoč, saj igre ne boste našli v digitalni trgovini.

Dobra novica je, da če si igro kupite zdaj oziroma si jo že lastite, potem ne boste izgubili dostopa, tudi ko poteče rok nakupa. Ta se izteče že 27. septembra, tako da časa ni več na pretek.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime