Guild Wars 2 prihaja na Steam, pripravlja se tudi nov dodatek

Kar težko je verjeti, da je minilo že 8 let odkar se je na PC-jih pojavil obetajoči MMO Guild Wars 2. Razvijalec ArenaNet je že s prvim Guild Warsom pošteno razburkal MMO sceno, saj je bil takrat prvi, ki je ponudil igranje masivne večigralske igre brez mesečne naročnine. Brezplačni MMO-ji so danes stalnica, a ravno ArenaNet je dolgo nazaj oral ledino in dokazal, da lahko vzdržuješ večigralske strežnike brez mesečnega izdatka, moraš pa pridno delati na dodatni vsebini in razširitvah, ki so seveda plačljive.

Podobnega finančnega modela so se poslužili tudi v drugem delu, a navade igričarjev so se spremenili in ArenaNet je lani zabredel v velike finančćne težave. Vendar kljub odpuščanju Guild Wars 2 obratuje dalje in se bo kmalu preselil tudi na Steam.

Guild Wars 2 uporablja svoj zaganjalnik in ta se ne bo ugasnil, kljub temu, da se bo igra pojavila na Steamu. Žal obstoječi igralci svojih računov ne boste mogli pretvoriti v Steamovega, kar je velika škoda in na Steam forumu je to ena glavnih pritožb igralcev. Zagotovo bodo zaradi tega izgubili kar nekaj igralcev in ArenaNet bi moral omogočiti vsaj možnost povezovanja računov.

Razvijalec se tudi pripravlja za zagon nove razširitve End of Dragons, ki nas bo popeljala na skrivnosten otok Cantha, ki se že 200 let tiho skriva pred ostalim svetom. Zakaj takšen strah? Glede na naslov lahko sklepamo, da so imeli svoje kremplje vmes zlobni zmaji.

Guild Wars 2 se bo na Steamu pojavil novembra, novi dodatek End of Dragons pa boste lahko igrali šele v letu 2021.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime