Oculus VR očala bodo od oktobra dalje zahtevala obvezno prijavo s Facebook računom

Morda se veliko ljudi sploh ne zaveda, da za znanimi Oculus VR napravami stoji nihče drug kot pa Facebook. Ta je to podjetje s potencialom kupil leta 2014, kupčija pa je bila vredna dve milijardi dolarjev.

Že takrat so se uporabniki začeli spraševati, ali morda to pomeni, da bo Facebook začel posegati v njihovo zasebnost. Podjetje je takrat začelo miriti kupce, da bo Oculus nadaljeval s poslovanjem kot običajno in da za uporabo nikoli ne bo treba imeti ustvarjenega Facebookovega računa.

6 let kasneje so si očitno premislili in Oculus je na svojem spletnem dnevniku objavil zapis, kjer je najavil popolno integracijo s Facebookom. Novi lastniki Oculus VR naprav boste za uporabo sistema morali ustvariti ali pa se prijaviti z že obstoječim Facebookovim računom, drugače zadeva preprosto ne bo delovala. Tisti, ki pa že imate svoje Oculus naprave, ki jih uporabljate brez Facebooka, pa boste dobili možnost pretvorbe Oculus računa v Facebookovega. Če tega ne boste storili, boste lahko še naprej uporabljali napravo, a samo za dve leti. 1. januarja 2023 boste namreč primorani v prijavo s Facebookovim računom, drugače boste izgubili nekatere funkcije naprave.

Facebook pravi, da bo ta prehod omogočal igralcem lažje povezovanje z drugimi, nadgrajena pa bo tudi sama varnost. Seveda je vse to samo marketinško opletanje, saj želi Facebook samo še razširiti svojo bazo podatkov uporabnikov. Glede na to, da informacije puščajo kot črviva ladja in jih celo prodajajo oglaševalcem, doleti pa jih samo blaga denarna kazen, potem je jasno, da jim dol visi za neko povezovanje igralcev in grajenje skupnosti. VR okolje omogoča še večje vohljanje za uporabniki, saj lahko vgrajena programska oprema spremlja vsak premik vašega očesa, kar bo prišlo hudo prav pri serviranju oglasov.

Igralci niso navdušeni. Veliko se je že odreklo Oculus napravam in so svojo lojalnost zaprisegli raznim tekmecem, kot sta denimo HTC in Valve. Podjetje pravi, da bo več informacij glede prehoda na združene račune znanih skozi naslednji dve leti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Facebook nadaljuje tudi z ukinjanjem Oculus branda. Oculus se združuje v Facebook Reality Labs, konferenca Oculus Connect 7 se je preimenovala v Facebook Connect 7. Glede na to, da se pričakuje napoved novih VR očal bodo verjetno poimenovana Facebook Quest 2. 🙂

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime