Activision zagrozil s tožbo razvijalcu goljufij za igro Call of Duty

Franšiza Call of Duty se zdi te dni močnejša kot kadarkoli prej. Ljudje so se nekoliko naveličali standardne battle royale zabave in kalsični večigralski spopadi zopet dobivajo na veljavi. Založnik Activision veselo gleda polne strežnike iger Modern Warfare in Warzone, pripravlja pa se tudi na zagon povsem novega dela Cold War.

Imajo pa njihove igre že od začetka en zelo velik problem: goljufivce. Založnik se jih želi znebiti na vse načine, a nepošteni igralci so se razpasli in so še posebej tečni v Warzonu. Ta igra je namreč brezplačna in goljufivec ob primeru odstranitve samo ustvari nov račun in se vrne v goljufanje. Težava je narasla celo do te mere, da so igralci na konzolah začeli ugašati možnost povezovanja s PC igralci, saj so velikokrat na strežnikih naleteli na goljufivce.

Goljufanje je na PC-ju prisotno praktično povsod in iz tega je celo nastal cel biznis. Spletna stran Cxcheats.net denimo ponuja prodajo programov za goljufanje v vseh najbolj popularnih večigralskih igrah. Za Modern Warfare oz. Warzone si lahko tako denimo kupil goljufije, ki so omogočale samodejno merjenje ali pa povečevanje radarja. Avtorji teh goljufij so lepo služili, a tega je sedaj konec. Na svojem Discord kanalu so namreč sporočili, da jim je Activision zagrozil s tožbo in prodaja goljufij se je zato ustavila.

Kakor poroča spletna stran Eurogamer, so se kupci goljufij začeli pritoževati, saj so plačali za svoj izdelek in so na koncu ostali praznih rok. Nekdo je celo odštel 60 $ samo zato, da bi lahko goljufal v večigralskih obračunih in pri nakupu na takšni strani je bilo malce naivno pričakovati, da bo kdorkoli dobil povrnjen denar. Cxcheats je še nekaj časa ponujal nakup goljufij za druge igre tipa Apex Legends, a trenutno je stran popolnoma nedosegljiva. Možno je, da so se zbudili tudi drugi založniki in zato so avtorji raje vse skupaj ugasnili in jo popihali z nabranim denarjem.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime