Obetavna igra 12 Minutes naj bi pripovedovanje zgodbe popeljala na naslednjo raven

Igra 12 Minutes me je na lanskoletnem festivalu E3 močno očarala in bi jo označil za največje presenečenje sejma. Razvijalec Luis Antonio je v kratkem napovedniku pokazal, da dobro ve, kako zgraditi močno vzdušno igro, ki bo nekaj unikatnega.

Celoten zaplet se bo odvijal na eni lokaciji, ki bo običajno stanovanje. V njem se bosta za mizo usedla mož in žena, ki praznujeta svojo obletnico, a nenadoma skozi vrata vdre policist, ki moža aretira, ženo pa ubije. Vendar pa to ne bo konec igranja, saj bo mož ujet v časovni zanki in bo ta dogodek moral vedno znova podoživljati. Naša naloga je, da odkrijemo, zakaj ta policist sploh pride, kaj so njegovi motivi in kako preprečiti smrt svoje ljubljene.

Od napovednika lani nismo dobili nekih novih informacij, je pa razvijalec pred nekaj dnevi razodel nekaj novih informacij in podelil posnetke iz snemanja zvočnih vrstic. Kakor lahko vidimo bo imel ta indie projekt pravo zvezdniško zasedbo. Glasove bodo posodili James McAvoy (His Dark Materials), William Dafoe (The Lighthouse) in Daisy Ridley (Star Wars) in očitno bodo to tudi edini trije igralci, ki jih bomo videli v igri. Dobra zgodba več tudi ne potrebuje in razvijalec je povedal, da želijo preko 12 Minutes pripovedovanje zgodbe premakniti na naslednjo raven. Luis Antonio je celo izjavil, da če bi bile igre filmi, bi se še vedno nahajali v črno-beli eri nemih filmov. Igre imajo ogromno potenciala, a še vedno počnemo iste stvari: streljamo, ubijamo in višamo točkovne rezultate.

12 Minutes je v razvoju že 7 let in čeprav še nimamo trdno zakoličenega datuma izida, naj bi igro dobili v roke še enkrat letos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime