World of Warcraft: Shadowlands zahteva igranje na SSD disku

SSD diski so včasih veljali za tehnologijo, ki si jo lahko privoščijo samo tisti z najbolj globokimi žepi. Vendar pa so cene začele padati in danes so SSD naprave postale že nekaka stalnica PC igranja. Sicer obstajajo nekateri okoreli dinozavri, ki še vedno vztrajajo pri klasičnih mehanskih trdih diskih in med njih ste lahko dolgo časa prištevali tudi mene. A ko sem enkrat za hec poskusil zagnati igro Kingdom Come Delivarance na SSD disku in videl, kakšna je razlika v primerjavi s klasičnimi diski, sem takoj postal zagovornik nove tehnologije.

SSD diski se bodo preselili tudi v prihajajoči konzoli in nova generacija igranja zna tako povsem odpraviti zoprne nalagalne zaslone. K premiku na nov način poganjanja iger nas želi spodbuditi tudi razvijalci in Blizzard je pri razodetju minimalnih in priporočljivih zahtev pošteno presenetil. Kot prvi večji razvijalec je namreč pod minimalne zahteve zapisal SSD disk, ki mora vsebovati vsaj 100 GB prostora.

Minimalne zahteve:

  • OS: Windows 7 64-bitni
  • Procesor: Intel Core i5-3450 ali AMD FX 8300
  • Grafična kartica: Nvidia GeForce GTX 760, AMD Radeon RX 560 ali Intel UHD 630
  • Pomnilnik: 4 GB
  • Disk: SSD, 100 GB prostora

Priporočljive zahteve:

  • OS: Windows 10 64-bitni
  • Procesor: Intel Core i7-6700K ali AMD Ryzen 7 2700X
  • Grafična kartica: Nvidia GeForce GTX 1080 ali AMD Radeon RX Vega
  • Pomnilnik: 8 GB
  • Disk: SSD, 100 GB prostora

Ostale zahteve niso nič posebnega, saj boste lahko igro še vedno poganjali celo na Windows 7, a očitno želi razvijalec premakniti svojo publiko na naslednjo stopnjo shranjevanja podatkov. World of Warcraft zaradi svoje starosti ni neki grafični lepotec, a vsebuje ogromno vsebine, ki jo je najprej treba naložiti iz vašega diska.

Seveda ni dvoma, da igra ne bi delovala tudi na klasičnih trdih diskih, a v tem primeru se pripravite na dolgotrajno nalaganje stopenj, poleg tega pa špil ne bo mogel tako hitro nalagati sprotne okolice, tako da lahko naletite med drugim tudi na zoprni “pop up”, ko se nenadoma pred vami pojavi neko drevo ali skala.

Shadowlands bo popestril vaše igranje World of Warcrafta že 27. oktobra, Blizzard pa bo preko te razširitve vnesel tudi podporo za ray tracing in igranje s kontrolerji.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!