Rockstar presenetil igralce, ki so v GTA 5 izkoristili hrošča za nabiranje denarja in jim pobrisal račune

GTA 5 morda ni MMO, a nosi vse karakteristike takšne igre. Med igranjem nabirate denar, kupujte avtomobile in draga stanovanja ter tako svoj lik oblikujete po svojih lastnih željah. Igralci se tako na svoje karakterje in vso lastnino, ki jo imajo, precej navežejo, kar seveda ni presenetljivo, saj so za svojo lastnino morali vložiti ogromno igralnih ur.

Človek bi zato pričakoval, da bodo igralci zato močno bolj pazljivi pri tem, kako igrajo in se bodo na vsak način poskušali izogniti stvarem, ki jim znale pokvariti račun. Čeprav to drži za večino igralcev, je veliko tudi takšnih, ki radi tvegajo ali pa se morda sploh ne zavedajo, da počnejo nekaj narobe.

Nedolgo nazaj je tako med skupnostjo pozornost vzbudil nov hrošč, ki se je tikal kupovanja in prodajanja določene nepremičnine. Postopek ni bil preveč zakompliciran in si ga lahko ogledate na spodnjem posnetku, poanta pa je bila, da si lahko kupil zgradbo poceni in jo nato drago prodal. Omejitev pri tem ni bilo in tako so igralci na hiter način zaslužili milijone GTA dolarjev.

Rockstar je seveda zdaj zadevo zakrpal, a hkrati se je odločil, da je vsem goljufivcem primazal pošteno klofuto pravice. Namreč, ni jim samo odvzel nepošteno pridobljenega denarja, ampak jim je povsem pobrisal račune. Tako so igralci ob prijavi v igro presenečeno ugotovili, da morajo znova ustvariti lik in da so izgubili zaradi ene nespametne poteze prav vse, kar so si skozi igranje prigarali.

To je precej velik udarec za igralce – še posebej so bili grdo opečeni tisti, ki že leta igrajo igro in so si od leta 2013 nabrali milijone digitalnih zelencev. Zakaj se Rockstar ni odločil samo pobrisati nelegalno nabranega denarja ni znano, a morda je ta poteza služila kot opozorilo za vse druge pogumneže, ki bi se morda v prihodnosti odločili izkoriščati hrošče.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

4 KOMENTARJI

  1. Ta poteza se mi zdi poštena, ampak ne vem, kako bo to vplivalo na število igralcev( morda bo veliko število igralcev zato prenehalo igrati vsaj gta online).

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime