Baldur’s Gate 3 bo konec meseca izšel v Zgodnjem dostopu in bo zase zahteval 60 €

Vajeni smo, da igre, ki izidejo v Zgodnjem dostopu, igralcem ponudijo nekoliko nižjo ceno. Razvijalec tako spodbudi igralce, da sodelujejo v razvoju potencialno odličnega naslova, ki si ga lahko poleg tega pridobijo za nižjo ceno. Ko naslov zapusti testiranje in napoči izid 1.0 verzije, se cena seveda dvigne, saj je takrat v prodajo ponujen precej bolj izpopolnjen izdelek.

Razvijalec Larian bo to navado prekinil s svojim prihajajočim projektom Baldur’s Gate 3. Ta bo že od začetka nosil ceno 59,99 €, ki se ne bo spremenila do samega izida. Larianov direktor prodaje Michael Douse je še povedal, da bo Zgodnji dostop na voljo samo na Steamu in da druge digitalne trgovine ne bodo nosile ključev, preko katerih bi lahko prišel do cenejšega dostopa. Skratka, ne zaupajte tretjim stranem za nakup ključa, saj teh preprosto ne bodo imele vse do izida polne verzije.

Michael je še povedal, da bo imel Baldur’s Gate 3 nekakšno integracijo s Twitchem, ki bo omogočala gledalcem, da glasujejo za določene stvari. To niti ni čudno, saj Larian ne bo igre poslal v Zgodnji dostop zaradi tega, ker bi potrebovali denar za razvoj, ampak zato, ker želijo dobiti čimveč odziva iz strani skupnosti. To jim bo omogočilo, da naslov prilagodijo željam skupnosti in ga tudi dobro uravnotežijo. Enako taktiko so uporabili pri razvoju prejšnje igre Divinity: Original Sin 2 in končni rezultat je bil zato odličen.

Michael opozarja, da naj igralci ne kupijo igre, če želijo že od začetka igrati polno izkušnjo in da naj bodo potrpežljivi. Zgodnji dostop vam bo za preigravanje vzel okoli 25 ur, to številko pa lahko seveda močno povečate, če se spravite v eksperimentiranje z različnimi karakterji in sestavami pustolovske odprave.

Kdaj bo konec Zgodnjega dostopa ni znano, vemo pa, da bodo igralci lahko začeli testiranje naslova že 30. septembra. Ko bo napočil ta datum, si boste igro lahko kupili v Steam trgovini.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime