Netflix najavil drugo sezono grozljivke The Haunting of Hill House

Te dni bolj težko zase najdem kakšno kvalitetno grozljivko, saj sem kot veteran horror žanra naveličan že vsega. Težko je odkriti kakšen kakovosten film, iskanje serije pa je sploh obsojeno na propad. American Horror Story je v prvih dveh sezonah kazala potencial, vendar je kasneje izgubila svoj čar in se spremenila v kar nekaj.

A pred dvema letoma me je presenetil Netflix, ko je izdal povsem novo mini serijo The Haunting of Hill House, ki je bila posneta po knjižni predlogi avtorice Shirley Jackson. Serija ne sledi povsem knjigi, a spremljanje dogodkov družine v dveh časovnih obdobjih je bilo dovolj grozljivo, da mi je bilo zato bolj malo mar. Konec je trdo zapečatil usodo vseh karakterjev, tako da je bilo upanje na nadaljevanje jalovo.

Netflix pa je vseeno dal zeleno luč novi sezoni, ki pa bo govorila povsem drugo zgodbo. The Haunting of Bly Manor bo prav tako narejena po knjižni predlogi, le da se bo serija tokrat osredotočila na zbrana dela Henryja Jamesa. Vračata se Mike Flanagan, ki je ustvaril The Haunting of Hill House ter producent Trevor Macy. Na naše zaslone se vračajo tudi vsi igralci iz prve sezone, le da bodo igrali tokrat druge vloge in če ste kdaj gledali American Horror Story, potem ste na kaj takega že navajeni.

Zgodba se ne bo preveč spremenila in spet se bo center dogajanja odvijal v vili, ki je zakleta in v sebi skriva grde skrivnosti iz preteklosti. Čaka nas zanimiva paleta likov, ki bodo na prvi pogled videti običajno, a so hkrati ravno dovolj bizarni, da jim ne boste želeli obrniti hrbta. Seveda ne smemo pozabiti tudi na otoške lutke, ki nikoli ne ostanejo na tistem mestu, na katero smo jih odložili.

The Haunting of Bly Manor bomo lahko gledali od 9. oktobra dalje, opomnik za gledanje na Netflixu pa si lahko nastavite tule.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime