Among Us je dve leti stara igra, ki je nenadoma postala hudo popularna

Leto 2020 ni čudno samo po svetu, ampak tudi v igričarskih vodah. Igralci so imeli te dni več kot dovolj časa, da se zopet podajo v igranje in postalo je jasno, da imajo rahlo vrh glave battle royale večigralskih izkušenj, naveličali pa so se tudi streljanja iz prvoosebnega pogleda.

Da je čas za spremembo, je najavil pisani projekt Fall Guys, kjer so puške izginile in nasledila jih je poligonska zabava prečkanja ovir, v katero se lahko podajo tudi tisti manj izkušeni. Čeprav se je zdelo, da je Fall Guys morda samo muha enodnevnica, igralci še kar vztrajajo pri igranju in naslov je še vedno na vrhu Steamove lestvice prodaje.

A morda so tudi Fall Guys dnevi šteti, saj ga za naslov najbolj igrane igre izziva Among Us. Tudi ta je preko noči postal večigralski fenomen, kar pa je pri Among Us zanimivo je dejstvo, da je igra na voljo za igranje že vse od leta 2018. Zakaj točno je igra tako poskočila po priljubljenosti ni znano, a dejstvo je, da je v preteklih dneh zasedla sam vrh Twitch gledanosti.

Among Us se dogaja na vesoljski ladji, njena posadka običajnih delavcev pa poskuša popraviti ladjo. A zgodi se nepredstavljivo: eden izmed osebja je morilec in celotna igra se nato vrti okoli komunikacije med igralci, ki želi izdajalca izbezati na plano.

Preprost koncept je postal med igralci sila priljubljen, igra pa na Steamu zahteva zase samo 4 €, zato se je začelo masovno obleganje strežnikov. Razvijalec Innersloth, ki ga sestavljajo samo 3 osebe, je opazil nenaden porast uporabnikov in na Twitterju so ponosno sporočili, da je med vikendom Among Us istočasno igralo več kot 1,5 milijona igralcev.

Igra je od januarja počasi pridobivala nove igralce, avgusta pa se je zgodil nenormalen naskok novih igralcev, ki se še vedno ni pomiril.

Če vam je morda 4 € preveč denarja, lahko preizkusite mobilno verzijo. Ta je na voljo za Android in iOS sisteme in je za igranje povsem brezplačna, veliko igralcev iz prej hvaljene številke pa je verjetno prišlo iz mobilne platforme, ki omogoča igranje tudi s PC igralci na istem strežniku.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime