RollerCoaster Tycoon 3 bo ta mesec izšel v predelani verziji

Biti nadzornik zabaviščnega parka se morda ne sliši kot zadeva, ki bi bila zanimiva za igranje. Vendar pa po drugi strani ljudje množično igrajo naslove, ki so v bistvu služba v virtualni obliki. Med takšne igre lahko denimo prištejemo Euro Truck Simulator, Nemci pa sploh obožujejo ta žanr in dejansko lahko igraš simulator viličarja.

Leta 1999 je mali naslov z imenom RollerCoaster Tycoon dokazal, da ima igra povsem preprosto grafično podobo, a če ima globoko in razvejano igralnost, lahko igralca hitro zasvojiš in v tistih časih je veliko ljudi prišlo na jutranjo izmeno službe s podočniki, ki so bili posledica dolgotrajnega nočnega igranja.

Založnik Atari je nato izdal še dve nadaljevanji in nekaj odvrtkov, a serija se je pri glavnih delih ustavila pri tretjem poglavju. To je izšlo davnega leta 2006, leta 2018 pa je RollerCoaster Tycoon 3 nenadoma izginil iz prodajnih polic. Razvijalec Frontier in Atari sta namreč stopila v legalno bitko glede licence, ki pa je sedaj očitno zaključena. Frontier je namreč napovedal novo izdajo igre, ki bo tokrat nosila ime RollerCoaster Tycoon 3: Complete Edition.

Gre za rahlo predelavo, ki bo po novem podpirala široke zaslone in bo pripeljala boljši nadzor. Poleg tega boste v paketu dobili obe razširitvi, po novem pa boste lahko naslov igrali tudi mobilno na konzoli Nintendo Switch.

RollerCoaster Tycoon 3: Complete Edition izide že ta mesec in sicer se bo to zgodilo 24. septembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime