AMD bo oktobra najavil novo serijo procesorjev Zen 3 in grafične kartice Radeon RX 6000

Konec letošnjega leta bo še hudo zanimiv. Sony in Microsoft se bosta udarila z novimi konzolami, jeseni pa nas čaka bitka med NVIDIO in AMD-jem. Zeleni tabor je pred nekaj dnevi uradno predstavil novo serijo grafičnih kartic in z njihovo močjo in hudo ceno presenetil popolnoma vse.

S tem so tudi prisilili AMD, da ta naredi svojo potezo. Ti niso mogli samo sedeti na rokah, saj bodo RTX 3080 kartice že ta mesec začele delati zmešnjavo po trgovinah, in če AMD ne bo izdal konkurenčnega izdelka, bodo izgubili lep kos tržnega deleža.

Zato se je opogumil in včeraj uradno napovedal, da nas oktobra čaka velika predstavitev naslednje generacije procesorjev in grafičnih kartic, konferenci pa se bosta odvili ob dveh različnih datumih.

Najprej bomo 8. oktobra ob 18.00 dobili predstavitev nove generacije procesorjev Zen 3. AMD je z Zen 2 prizadel boleč udarec Intelu in ta še vedno ni našel pravega odgovora. AMD se zaveda, da bo veliko ljudi kupilo nove RTX grafične kartice podjetja NVIDIA in ob nadgradnji sistemov bodo iskali tudi nove, zmogljive procesorje, kar je idealen čas za ponudbo novih Zen 3 procesorjev. Ti bodo delovali na obstoječih matičnih ploščah B400 in B500, kar je dobra novica za vse tiste, ki boste iskali nadgradnjo.

28. oktobra, prav tako ob 18.00, pa bomo dobili najavo naslednje generacije grafičnih kartic Radeon RX 6000. Te grafične kartice, kodno imenovane Big Navi, bodo pošteno zamudile nastop svojega konkurenta in ni še jasno, kdaj bodo sploh prišle na trg, saj bomo konec oktobra dobili samo njihovo najavo. Zanimivo bo videti, pod kakšno cenovno nalepko se bodo prodajale in prve govorice pravijo, da bo AMD ponudil svoje izdelke po nekoliko nižji ceni, ciljajo pa nekje rang kartice RTX 3070.

Na spletu je pred kratkim zaokrožila prva domnevna slika Big Navija, ta pa naj bi vsebovala 16 GB pomnilnika. Big Navi bo prva serija AMD grafičnih rešitev, ki bodo ponujale ray tracing osvetljevanje, ta njihova tehnologija pa bo poganjala konzoli Xbox Series X in PlayStation 5. Microsoft je včeraj presenetil z izjemno nizko ceno svoje konzole, in če je AMD-ju uspelo takšen popust prenesti tudi na PC, potem nas čaka prava bitka med rdečim in zelenim taborom.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime