Slovenija naredila pomemben korak v e-športu – dobili smo uradno priznano e-športno zvezo in sprejetje v IESF zvezo!

Nekaj mesecev nazaj se je začela situacija na slovenski e-športni areni naglo in bliskovito premikati naprej in če dolgo nismo imeli nobene zveze oz. niti sledu o premikanju k ustanovitvi le-te, so se naenkrat začele za to področje boriti dve zvezi.

Ena nosi ime E-športna zveza Slovenije, druga pa Slovenska e-športna zveza, vsaka od njiju pa je imela za sabo različna društva. Vedno sem trdil, da je konkurenčnost dobra stvar, saj se tako tekmeci bolje potrudijo in končnim strankam dostavijo boljši produkt. Ko bi le HOPsi imel konkurenco pa bi morda moji članki dejansko imeli več smisla in bi bili bolj osredotočeni, namesto da govoričim okoli ene teme in ne povem bistva. Kot je bil denimo ta prejšnji stavek.

Kakorkoli že, na koncu se je bolje odrezala E-športna zveza Slovenije, ki je, glede na svojo aktivnost na področju povezovanja in vabljenja igralcev k tekmovanju, preprosto vložila več truda v oblikovanje aktivne zveze. Od nastanka so se k njim priključili Outset, pByte, THT esport, Dragons, FIFA esports Slovenija, sloracing in s1 racing. Cel kup društev in igralcev je očitno videlo prihodnost ravno v tej zvezi, kar je na koncu priznala tudi Slovenija. E-športna zveza Slovenije je tako zapisana v AJPES register kot EDINA uradno priznana e-športna zveza Slovenije. Prostora za dve zvezi ni, tako da upamo, da bo Slovenska e-športna zveza častno priznala poraz in se združila z zmagovalcem v eno kohezivno celoto. Več rok, bolje opravljeno delo in tega je kar precej, saj ni dovolj samo vpis v register, ampak je treba tudi zavihati rokave.

K sreči se E-športna zveza Slovenije tega dobro zaveda in tako so bili pred kratkim sprejeti v IESF oz. daljše International Esports Federation, ki je ena največjih zvez na svetu. To je pomemben korak k razvoju e-športa v Sloveniji in pridni ekipi lahko na tem mestu za ves vloženi trud samo čestitamo. Društvu bo to sodelovanje omogočalo prijavo slovenskih ekip na svetovna tekmovanja, prav tako pa bodo sedaj lažje usklajevali aktivnosti z ostalimi mednarodnimi organizacijami.

Plod njihovega dela je že viden, saj se pripravlja svetovno prvenstvo v tekmovanjih iz iger DOTA 2, Tekken 7 in PES 2020. Končno bomo lahko v Sloveniji videli tudi tekmovanja iz drugih naslovov in tako se bomo premaknili od vedno istega izbora, ki je navadno sestavljen iz League of Legends, Fortnita in FIFE. Državno prvenstvo se bo odvilo 26. in 27. septembra, regijske kvalifikacije pa bodo potekale med 15. in 20. novembrom. Vse to bo poteklo online, zmagovalci pa bodo nato odleteli v Izrael, kjer bo med 6. in 12. decembrom potekalo svetovno prvenstvo. Za prijavo obiščite naslednjo povezavo.

To je le prvo tekmovanje od številnih, ki jih bo v prihodnosti organizirala E-športna zveza Slovenije in večigralski tekmovalni duh bo pri nas končno lahko zadihal s polnimi pljuči.

Za več informacij in novosti glede nadaljnjih turnirjev obiščite uradno stran zveze ali pa obiščite njihov Facebook profil, kjer redno objavljajo novosti iz sveta e-športa.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

  1. Who the fuck je “Denis Kjostarov”…. Telemach Campaign manager, Viberate product manager….

    Tip verjetn u lajfu ni odigral nč druzga k Candy Crush na mobilcu.

    • Sory sam neumen komentar. A maš raj precednika k cele dneve igrce nabija al enga k je očitno meneger? Fak eni nimate 5 pik IQja. Pejt nazaj Fortnite igrat!

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime