The Walking Dead se bo z 11. sezono za vedno poslovil od naših ekranov

Kar težko verjamem, da je minilo že 10 let, odkar se je na naših televizijskih zaslonih odvrtela prva epizoda Živih mrtvecev. Serija, ki jo je v obliki stripov spočel Robert Kirkman, je s svojo prvo sezono obnorela svet in tudi sam sem bil eden tistih, ki je napeto pogledal vsak del in nestrpno čakal naslednjo sezono in nove avanture peščice preživelih v mrtvem svetu.

Ko pogledam nazaj, sta bili tisti prvi dve sezoni primer res odlične televizije. Imeli smo zanimive in globoke karakterje, ki so se v postapokaliptičnem svetu realistično obnašali in čeprav se je druga sezona malce umirila, so bili karakterji tako močni, da bolj umirjeno dogajanje ni motilo. Spodaj ena od mojih najljubših scen.

Serija je čez sezone pridobivala proračun, zato je obseg dogajanja tudi rasel. Stari karakterji so se poslovili in dobili smo nove, a noben od teh ni bil res tako zanimiv kot tisti originalni. Skladno s tem je moje zanimanje začelo padati in svoje gledanje sem zaključil v sedmi sezoni. Zakaj? Kakšnega točnega razloga vam ne znam povedati, ampak preprosto sem se naveličal gledati tega sveta in vedno sitih zapletov.

The Walking Dead pa je nadaljeval snemanje in je prilezel že do 10. sezone. Ta se bo zaključila 4. oktobra, v začetku naslednjega leta pa se bo začela snemati že 11. sezona, ki pa bo postala tudi zadnja.,

Producentska ekipa se je preprosto odločila, da je čas za slovo in nove projekte. Finalna sezona bo poskušala zaključiti vse glavne štorijalne niti in bo zato ogromna. Čaka nas 24 epizod, ki se bodo začele predvajati jeseni 2021 in se bodo zavlekle tudi v začetek 2022.

Brez skrbi, to niti približno ne pomeni konec The Walking Dead vsebine, saj je v produkciji cel kup nadaljevanj in odvrtkov. 11. oktobra bo začela serija Fear the Walking Dead predvajati že svojo 6. sezono in če sem lahko odkrit, je ta serija tak kupček govna, da bi morala biti zakopana že vsaj tri leta nazaj.

Svoj odvrtek bosta doživela tudi karakterja Daryl Dixon (Norman Reedus) in Carol Peletier (Melissa McBride), snemanje pa se bo začelo takoj, ko se odvrti odjavna špica originalne serije.

Oktobra bo začela svoje predvajanje tudi serija The Walking Dead: World Beyond, ki bo sledila avanturam dveh deklet, ti pa bosta predstavljali prvo generacijo otrok, ki so svoje odraščanje doživeli sredi apokalipse. Dobili bomo tudi The Walking Dead film, ki se bo osredotočil na Rick Grimesa – glavnega akterja originalne serije.

The Walking Dead tako še dolgo ne bo umrl. Po mojem mnenju bi se moral originalna serija zaključiti že nekaj let nazaj in je bila v bistvu že na respiratorju, tako da je konec edina pametna poteza. Žal pa imam občutek, da nobena od teh novih serij ne bo mogla doseči kakovosti prvih dveh sezon originala. Upam, da se motim.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime