Far Cry prihaja na VR, a igrali ga boste lahko samo na posebnih lokacijah

Ko je tehnologija VR dobro zaživela, so igralci takoj začeli sanjariti, kako bi bile v VR okolju videti razne že izdane igre. Predvsem so tarče postale razne prvoosebne streljačine, ki se dogajajo v odprtem svetu. Ena od teh serij je postala tudi Far Cry serija, za katero Ubisoft še ni spočel nobene uradne VR podpore.

To se je spremenilo na nedavni konferenci Ubisoft Forward, kjer je bila ena prva od napovedi igra Far Cry VR Dive Into Insanity. Gre za manjšo predelavo igre Far Cry 3, v kateri je glavno vlogo negativca superiorno odigral Vaas Montenegro. Ta se je v tej VR izkušnji vrnil in 8 oseb ujel na otok Rook Islands. Gre za sodelovalno igro, v kateri boste vi in sedem drugih sodelujočih poprijeli za orožja in si poskušali pristreljati pot do prostosti.

Napovednik je sicer lep, a ima en večji problem. Izkušnje ne boste mogli doživeti doma, ampak samo na posebnih arkadnih sistemih, ki jih ponuja podjetje Zero Latency. Ta vam za igranje ponudi večjo sobo, igralci pa nataknejo očala, nahrbtnike in orožja ter se skupaj podajo v akcijo. Tako se lahko dejansko sprehajate po sobi, ne da bi se zatikali v kable in tako dobimo najbolj realistično Far Cry izkušnjo. Zero Latency pravi, da bo vsaka igra trajala okoli 30 minut, kar je dovolj, da se pozabavate in da vas ne začne mučiti VR utrujenost. Po drugi strani pa zadeva ni poceni, saj boste za te pol ure plačali 30 €, kar znese evro na minuto zabave.

Zero Latency ima takšne sobe postavljene po različnih delih sveta, a Slovenija žal ni med njimi. Še najbližje je Nemčija in če se vam da voziti 5 ur, imate še 7 prijateljev in ste vsi veliki Far Cry oboževalci, potem začnite kar pripravljati prtljago za München. Tam in drugje po svetu bo Far Cry VR Dive Into Insanity moč igrati enkrat v letu 2021.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime