Facebook ne bo več delal Oculus PC VR naprav

VR trg je danes precej bolj drugačen, kot pa je bil na začetku in vsak od večjih igralcev se je usmeril v svojo tržno nišo.

HTC, ki dela na Vive izdelkih, se je ločil od razvijalca Valve in se sedaj bolj osredotočajo na implementaciji VR okolja za razne poslovne predstavitve. Valve je po drugi strani izdelal svoj pregrešno dragi sistem Index, ki je namenjen igralcem, ki želijo imeti v rokah najbolj napredno VR igračko.

Oculus pa je vmes tipal različne dele trga. Njihov brezžični sistem Oculus Quest je postal pravi hit, saj se je končno rešil potrebe po kablih in dragem PC-ju, kasneje pa smo dobili še možnost povezave na PC preko USB-C kabla. Tako je njihov PC sistem Oculus Rift S nekako izgubil svoj smisel, saj je bil dražji, poleg tega pa ga nismo mogli odklopiti od računalnika.

Facebook, ki si lasti znamko Oculus od leta 2014, je na včerajšnji konferenci Facebook Connect najavil naslednika Oculus Quest 2 po ceni 299 €, zraven pa so še sporočili, da bodo Rift linijo zaključili in da bodo od zdaj naprej delali samo na brezžičnih VR sistemih, ki so za delovanje povsem samostojni. Prodaja Oculus Rift S izdelkov se bo tako leta 2021 povsem zaključila, bodo pa očala še vedno dobivala svoje igre in Quest 2 boste še vedno lahko priključili na PC, če se vam bo zahotelo igranja iger, ki so bile razvite specifično za PC VR.

Po mojem skromnem mnenju je brezžičnost res tista prava prihodnost igranja, a samostojna očala še vedno ne posedujejo dovolj velikih strojnih mišic, da bi na njih izkusili tisto res verno grafično izkušnjo. Kompromis je nekje vmes, zato menim, da se tisti res pravi premik VR igranja še ni zgodil, a ga lahko pričakujemo kmalu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime