Ubisoft uradno napovedal novi Splinter Cell in Assassin’s Creed VR igri

Če ste oboževalec Splinter Cell franšize in že hudo pogrešate oprijete pajkice agenta Sam Fisherja, ki se najraje skriva v sencah in s svojimi očali za gledanje v temi vohuni za nasprotniki, potem imamo za vas eno dobro in eno slabo novico.

Dobra novica je, da se vas je založnik Ubisoft vendarle usmilil in v izdelavi je povsem nova Splinter Cell igra. Slaba pa je to, da boste lahko naslov preigravali samo na Oculus VR napravah.

Uradna najava se je zgodila včeraj na dogodku Facebook Connect, v katerem smo dobili tudi bolj podroben vpogled v novo napravo Oculus Quest 2. Ubisoft je poleg Splinter Cella napovedal še Assassin’s Creed igro za VR, na obeh projektih pa dela razvijalec Red Storm, ki mu VR igre niso tuje. V preteklosti je namreč spočel Star Trek: Bridge Crew, veterani pa se ga boste spomnili po zgodnjih Rainbow Six naslovih.

Žal vemo samo to, da sta igri v izdelavi in praktično ničesar drugega. Tudi uradna slika ne razodene ničesar konkretnega, tako da lahko samo ugibamo, kaj nas čaka. Assassin’s Creed igre mi delujejo preveč akcijsko in pri skakanju po strehah bi lahko komu hitro postalo slabo, a je za miren ogled čudovite antične okolice več kot priročen. Splinter Cell pa bi znal po drugi strani v VR okolju pokazati nekaj novega. Da je skrivalniška igra v VR igrah mogoča, je dokazal že Budget Cuts, Ubisoft pa ima finančno zaledje, da to formulo izpili in dodatno nadgradi.

Da ne bo članek preveč pust smo dodali tudi povezave do napovednikov za različne igre, ki prihajajo na Oculus naprave. Med njimi je zanimiv denimo Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge ter Sniper Elite, ki ima glede na svoje ime presenetljivo veliko streljanja od blizu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime