Devil May Cry 5 Special Edition ne bo na voljo za PC

Na PlayStation 5 konferenci je založnik Capcom razveselil vse pristaše igre Devil May Cry 5 in napovedal nov dodatek, ki bo izšel ob prenovljeni verziji naslova Devil May Cry 5 Special Edition, ta pa bo na voljo samo za konzoli naslednje generacije.

Nova verzija bi vsebovala Vergil DLC ter nadgrajeno grafično podobo. Specifično tu govorimo o ray tracing osvetljevanju, ki ga bosta podpirali obe novi konzoli. Ta tehnologija je prisotna na PC-ju že vrsto let in nova serija grafičnih kartic bo samo še izboljšala optimizacijo. Poleg tega se je DMC 5 na PC-ju hudo dobro prodal, zato bi pričakovali, da je prihod Special Edition različice na računalnike povsem logičen.

Capcom pa se s tem ne strinja. Za spletno stran Eurogamer so povedali, da je bil Special Edition posebej optimiziran za PlayStation 5 in Xbox Series X in da so trenutno osredotočeni samo na ti dve platformi. PC tako ne bo dobil ray tracing podpore, bodo pa prodajali Virgil DLC.

Razlog za izostanek ray tracinga je v resnici veliko bolj preprost: na PC-ju bi ga morali vključiti kot del brezplačne posodobitve, saj nove verzije, samo zaradi ray tracinga, ne bi kupilo veliko ljudi, če pa bi za takšno stvar zaračunavali, pa bi si nakopali ogromno negativnih kritik. Zato se je Capcom raje odločil, da takšne grafične posodobitve sploh ne izda in si tako prihrani glavobol.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime