Fortnite ima sedaj ray tracing osvetljevanje

Famozni ray tracing učinki, ki jih znajo za zdaj pričarati samo RTX grafične kartice podjetja NVIDIA, so se pojavili tudi v popularni battle royale streljačini Fortnite.

To ni bilo presenečenje, saj je Epic Games že nekaj časa nazaj najavil, da bo njihov najbolj igrani naslov dobil takšno posodobitev. Fortnite ima tako po novem realistične odseve in izboljšane sence, ki se realistično prilagajajo okoliškemu dogajanju. Poleg tega je v igro prispela tudi tehnologija DLSS, ki omogoča poganjanje igre na nižji ločljivosti, umetna inteligenca pa nato virtualne trikotnike preobrazi in jih izpljune na ekran v višji ločljivosti, kar se seveda močno pozna na optimizaciji.

Seveda vam vse to ne bo pomenilo nič, če v vašem PC-ju ne brni RTX grafična kartica. Če je za to poskrbljeno, potem samo še v nastavitvah izberite možnost DirectX 12, nato pa se spravite prilagajat razne ray tracing nastavitve, da ne bo slučajno udarec po sličicah na sekundah prehud za tekoče igranje.

Če si želite ray tracing učinke pogledati bolj podrobno, se lahko odpravite v Creative način. V njem je NVIDIA postavila prav poseben otok, do njega pa lahko pridete s kodo 9189-0518-5408.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime