Nintendo zaustavil proizvodnjo 3DS sistemov

Nintendo na trgu ročnih konzol v bistvu nikoli ni imel res prave konkurence. Sony se mu je poskušal postaviti po robu s sistemi PSP in Vito, a čeprav sta bila ta izdelka impresivna po grafični plati, jima je manjkalo originalnih iger. Igralci so namreč želeli originalne izkušnje in ne samo predelav iz PlayStation konzol.

Nintendo pa je igralcem nudil ravno to: nove izkušnje, ki ste jih lahko igrali na unikatne načine. To se je zgodilo tudi leta 2011, ko so se na trgu pojavile ročne konzole 3DS. Te so vsebovale dva zaslona in Nintendo je bil najbolj ponosen na 3D učinke, ki smo jih lahko gledali brez namenskih očal. Žal se ta zadeva med razvijalci ni nikoli zares prijela, a 3DS se je lahko uporabljal tudi brez tega.

Leta 2013 je Nintendo spoznal, da so 3D efekti kar nekaj, zato so na trg poslali konzolico 2DS, ki je bila cenejša in ni vsebovala 3D učinkov. Leta 2014 je izdal prenovljeno verzijo 3DS-a, ki je držal močnejši procesor in dodatne gumbe, leta 2017 pa smo dobili še prenovljeni 2DS XL.

Leto 2017 je bilo za 3DS sistem tudi usodno. Takrat je namreč na trg prišla konzola Nintendo Switch, ki je združila polno obtelevizorsko in ročno konzolo v en sam izdelek. 3DS je tako postal nekako odvečen produkt in Nintendo je včeraj najavil, da je tudi uradno zaustavil proizvodnjo in prodajo tega sistema. Več kot 1000 3DS iger bo ostalo na voljo v Nintendo elektronski trgovini in to je dovolj vsebine za nekaj let neprekinjenega igranja.

3DS je med svojim obstojem prodal 75,7 milijonov enot in več kot 383 milijonov izvodov iger. Najbolj prodajan naslov je bil Mario Kart 7, temu pa je sledila trojica Pokemon iger: Pokemon X, Pokemon Y in Pokemon Sun and Moon.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime