Myst predelava dobila svoj prvi napovednik

Ime Myst je verjetno znano samo veteranom in pa retro navdušencem, vendar pa je ta igra leta 1993 navdušila praktično vsakega PC igričarja, ki je imel dovolj močan strojček, da je zadevo lahko dejansko poganjal. Igra je celo do leta 2002 veljala za najbolje prodajano PC igro, takrat pa ji je to krono iz glave zbila serija Sims.

Za Myst že od začetka skrbi razvijalec Cyan, ki je zadnji naslov v tej franšizi, Myst V: End of Ages, izdal leta 2005. Po petnajstih letih so se tako odločili, da je čas za vrnitev serije in tako je bila uradno napovedana predelava prvega dela.

Ta se bo imenoval preprosto Myst in razvijalec je znatno nadgradil teksture, vmesne sekvence in zvočno podobo. Hkrati so poskrbeli, da bomo lahko igro poganjali na navadnih monitorjih ali pa Oculus VR napravah. Če dobro pomislim je Myst idealna igra za VR igranje, saj je to ugankarska igra, kjer več šteje tuhtanje rešitev kot pa neka refleksna akcija.

Original je bil hudo težavna izkušnja in v časih pred internetom so igralci dobivali prebliske norosti, ko so iskali trudno rešitev ugank. To je eden tistih naslovov, ko v določeni sobi premakneš ročico in s tem sprožite nekaj, a se vam ne sanja kaj. Zato se morate odpraviti na vse prej obiskane lokacije in tam preveriti, če je tista ročica slučajno sprožila kakšna skrita vrata.

Datuma izida še nimamo, vendar se zdi, da bi moral ta naslov iziti še enkrat letos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime