Microsoft pravkar odkupil celo Bethesdo in vse njene licence iger

Kot strela z jasnega je udarila novica, da je Microsoft odkupil založnika ZeniMax Media, ki si med drugim lasti založnika Bethesdo Softworks, ki ima pod palcem kup različnih razvijalcev in licenc.

Microsoft je tako v enem zamahu na svojo stran dobil razvijalce kot so Behesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Alpha Dog, Tango Gameworks, Arkane in Machine Games. Tako si Microsoft sedaj lasti priznane franšize kot so The Elder Scrolls, DOOM, Fallout, Prey, Quake, Wolfenstein, prihajajoči Starfield in rahlo pozabljeni Quake.

Šef Xboxa, Phil Spencer, je veselo novico objavil na uradnem blogu, Bethesdo pa je označil kot enega najbolj talentiranih založnikov in razvijalcev na svetu. Z njimi so v tesnih stikih vse od izida originalne Xbox konzole in čas je bil, da njuno razmerje stopi na naslednjo stopnjo. Kupčija je bila vredna 7,5 milijarde dolarjev.

To je sedaj nenadoma odprlo cel kup različnih možnosti pri nadaljnjem razvoju iger. Obsidian Entertainment, ki je bil prav tako kupljen iz strani Microsofta, lahko sedaj celo dobi možnost za delo na novih Fallout projektih, potem ko so vse oboževalce razveselili z odličnim New Vegasom. Arkane morda sedaj celo dobi denarna sredstva za razvoj igre Prey 2 in kdo ve, morda novi Elder Scrolls naslov dobimo še enkrat v tem desetletju.

Predvsem pa je to ogromen korak za Xbox Series X in Sony je nenadoma izgubil tisto prednost, ko je imel na svoji strani več talentiranih studiev in unikatnih licenc.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime