Prve tri Metal Gear igre naj bi se kmalu pojavile na PC-ju

Serija Metal Gear Solid se je začela že davnega leta 1987. Prvi del se je imenoval preprosto Metal Gear in se je igral iz ptičje perspektive. Če bi igro videli danes, bi bolj težko verjeli, da je ta skromni naslov izdal cel kup nadaljevanj, pod katera se je s črnim peresom podpisal enigmatični Hideo Kojima.

Metal Gear Solid serija je že od začetka pripadala konzolam in prvi del si lahko igral samo na ostarelem NES sistemu. Nadaljevanji Metal Gear Solid in Metal Gear Solid 2: Substance smo lahko zagnali tudi na PC-ju, a ti predelavi sta bili narejeni bolj polovičarsko. Danes jih je praktično nemogoče zagnati, če vam jih uspe sploh kje najti. Iger namreč ne boste našli v nobeni digitalni trgovini, in če se že dokopljete do svojega izvoda, boste potrebovali cel kup popravkov iz strani skupnosti, da igro sploh zaženete.

Založnik Konami nam želi prihraniti glavobole in pred kratkim je se je na spletnem forumu Resetera pojavil dobro podprt namig, da se nam približuje predelava prvih treh naslovov. Kasneje je spletna stran Gematsu opazila, da je tajvanska ocenjevalna komisija vnesla vnose za Metal Gear, Metal Gear Solid in Metal Gear Solid 2: Substance za PC.

Te tri igre bodo tako končno postale za nakup, ampak ne pričakujte nekih večjih predelav. Govorimo o Konamiju, ki ni izdal dobre igre že vsaj 5 let in čeprav ima razvijalec pod prstom veliko priznanih licenc, se zdi, da se mu gre te dni samo za hiter zaslužek. Zato pričakujemo, da bodo vse tri igre dobile tisto minimalno podporo, ki bo omogočala zagon igre na PC brez dodatnih popravkov, za kakšne nadgrajene teksture ali celo polne predelave v slogu Resident Evil 2 Remake pa se lahko bržkone obrišemo pod nosom.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime