Among Us 2 preklican

Eno največjih presenečenj letošnjega leta je zagotovo igra Among Us. Ta je izšla leta 2018 povsem neopažena, zaradi neznanega razloga pa je igra pred kakšnim mesecem naravnost eksplodirala v priljubljenosti.

Razvijalec Innesloth tega uspeha vsekakor ni pričakoval in lahko so samo začudeno gledali, kako igralci masovno oblegajo njihove strežnike, ki so bili nato hitro deležni nadgradnje, a še danes povzročajo težave. Among Us se je hitro povzpel na vrh Steamove lestvice in je po prodaji zaostajal samo za še enim letošnjim presenečenjem – igro Fall Guys.

A ni trajalo dolgo, da je prehitel tudi to in se zavihtel na sam vrh prodaje, kjer ga najdemo tudi danes. Temu je verjetno botrovalo tudi dejstvo, da je Among Us vreden samo 3,99 €, medtem ko Fall Guys zase zahteva 19,99 €. Kljub temu je padec Fall Guys igre občuten in zdi se, da se danes o tem naslovu govori precej manj kot prej. Igralci so se morda malce naveličali vsebine ali pa čakajo na drugo sezono.

Innesloth je zaradi nenadnega uspeha hitro napovedal delo na nadaljevanju, saj so poskušali kovati železo, dokler je bilo to še vroče. Vendar pa so včeraj na svoji spletni strani zapisali, da so se premislili. Delo na nadaljevanju te dni ne bi imelo preveč smisla, saj bi tako razdrobili svojo bazo igralcev. Vse napore bodo raje vložili v izboljševanje in nadgrajevanje originala. Razvijalec je povedal, da je to v bistvu še težja naloga kot pa izdelava nadaljevanja. Among Us ima namreč precej neoptimizirano bazo podatkov in popravilo te bo zahtevalo veliko truda in delovnih ur. Poleg tega jih še čaka optimizacija strežnikov, ki še vedno ne zna prenašati takšnega navala igralcev.

Bo pa Among Us prejel kar nekaj posodobitev. Razvijalec dela na povsem novi mapi, dodali pa bodo tudi sistem dodajanja prijateljev za lažje povezovanje v igri.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime