Baldur’s Gate 3 malce zamaknil izid – dobili smo uradne strojne zahteve

Razvijalca Lariana poznamo predvsem po dvojcu odličnih PRG izkušenj Divinity: Original Sin in ekipa je zdaj nabrala dovolj izkušenj, da jim je bil zaupan razvoj tretjega dela legendarne serije Baldur’s Gate.

Baldur’s Gate 3 je že nekaj časa v razvoju, a dela še zdaleč ni konec. Razvijalec se pripravlja za skorajšnji izid igre, ki pa se bo zgodil v načinu Zgodnjega dostopa. To pomeni, da bodo igralci lahko preigrali prvi akt igre, se soočili z igralnimi mehanikami in hrošči, vsi ti njihovi vtisi pa bodo Larianu močno pomagali pri uravnoteženju igre in optimizaciji.

Early Access bi se moral zgoditi konec tega meseca, a razvijalec je včeraj v svoji Twitter objavi zapisal, da so naleteli na nekaj nepričakovanih zapletov. Zato so izid zamaknili za nekaj dni in ta se bo po novem zgodil 6. oktobra.

Igra je bila deležna veliko testiranja, a še vedno igralna formula ni idealna in čaka jih še veliko dela. Naleteli so tudi na težave pri prevodu v različne jezike, kar je prav tako vplivalo na prestavitev izida. Vendar pa so glede prihodnosti optimistični in igralcem obljubljajo, da je to zadnja prestavitev izida.

Kakor se vse to sliši spodbudno, se je obenem treba zavedati, da je razvoj še daleč od zaključka. Zgodnji dostop zna trajati tudi eno leto, tako da se nakup splača samo tistim, ki radi večkrat preigrajo začetek igre in ustvarijo več različnih karakterjev. Če ste eden takšnih junakov, potem tistih 60 € na Steamu ne bo preveč boleč udarec.

Kot posledica vsega tega testiranja je Larian dobil tudi uradne sistemske zahteve za PC. Te so morda za piko previsoke, a razvijalec pravi, da se znajo zahteve skozi razvoj in optimizacijo igre tudi precej zmanjšati.

MINIMALNE SISTEMSKE ZAHTEVE:

  • Procesor: Intel i5-4690 / AMD FX 4350
  • Pomnilnik: 8 GB RAM
  • Grafična kartica: Nvidia GTX 780 / AMD Radeon R9 280X
  • DirectX: verzija 11
  • Disk: 70 GB prostora

PRIPOROČLJIVE SISTEMSKE ZAHTEVE:

  • Procesor: Intel i7 4770k / AMD Ryzen 5 1500X
  • Pomnilnik: 16 GB RAM
  • Grafična kartica: Nvidia GTX 1060 6GB / AMD RX580
  • DirectX: verzija 11
  • Disk: 70 GB prostora

Vaša reakcija na članek?

BoriSe
BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime