The Talos Principle 2 ni bil preklican

Če ste morda navdušenec nad ugankarskimi igrami in med svoje najljubše naslove pripisujete obe Portal igri, potem vam srčno priporočam, da vsaj poskusite odlični The Talos Principle. Ta je izšel leta 2014, pod njega pa se je začuda podpisal razvijalec Croteam, ki je pred tem izdal tri poglavja Serious Sam serije.

The Talos Principle je povsem drugačen od razbijaškega in vulgarnega Resnega Sama. Vse se namreč vrti okoli ugank, ki jih rešujemo iz prvoosebnega pogleda. Zbudite se v čudni prihodnosti kot android in takoj opazite, da so vsi ljudje iz mesa in kosti izginili neznano kam. Preko reševanja zanimivo zastavljenih ugank, poslušanja zvočnih zapiskov in odklepanja sob začnete razpletati štorijalni klobčič, ki je veliko bolj zanimiv kot se zdi na prvi pogled.

Igra je kmalu dobila tudi svojo oboževalsko skupnost in ta si je želela nadaljevanja. Dobili smo sicer en dodatek, Croteam pa je leta 2016 obljubil, da je The Talos Principle 2 v razvoju.

Žal v štirih letih nismo dobili nobene nove informacije, Croteam pa je med tem časom pridno delal na igri Serious Sam 4. Včeraj so za spletno stran PCGamer spočeli nov intervju in dotaknili so se tudi vprašanja glede skrivnostno odsotnega nadaljevanja.

Razvijalec je povedal, da The Talos Principle 2 definitivno ni bil preklican, vendar pa so se v zadnjih letih osredotočili na Serious Sama. Drugi del ugankarske serije je bil tako malce zapostavljen, a ima že spisano zgodbo, malo pa se je delalo na predprodukciji. Načrti za nadaljnji razvoj so tako postavljeni, a The Talos Principle 2 bo stopil v polni razvoj šele takrat, ko bo Serious Sam 4 uradno prispel na prodajne police.

K sreči na to ne bo treba več dolgo čakati, saj bo Serious Sam 4 izšel že danes ob 15.00.

Razvijalec je v intervjuju tudi povedal, da je bilo pisanje zgodbe za The Talos Principle 2 dokaj velik izziv, saj je prva igra nekako zaključila vse štorijalne niti. A povedali so tudi, da ima dvojka kljub temu zanimivo zgodba in da bo veliko bolj ambiciozna igra od predhodnika. Razvoj The Talos Principle 2 naj bi bil tudi precej lažji kot pa za Serious Sama 4, saj se razvijalcu ni treba ubadati s stotinami sovragov na ekranu in akcija je veliko bolj umirjena. To je seveda res, a tudi razvoj ugankarske igre brez akcije ni mačji kašelj, saj mora razvijalec ustvariti dobro zamišljeno uganke, drugače igralec izgubi potrpljenje in opusti igranje.

O kakšnem datumu izida je seveda prezgodaj govoriti, tako da nas zagotovo čaka še nekaj let čakanja, med tem pa si lahko ogledate izvirno igro na Steamu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime