Trump vs. Biden – kje in kdaj spremljati prvo predsedniško debato v živo

Vem ja, politika in HOPsi po navadi o njej ne poroča. A vsake toliko si radi privoščimo izjemo, še posebej če lahko spišemo kakšno uporabno informacijo, ki zna priti marsikomu.

Bližajo se ameriške predsedniške volitve, ki bodo presneto zanimive in glede na trenutno dogajanje po svetu in v ZDA, so te volitve in boj za naslednjega predsednika Amerike postale interesantne tudi tistim, ki jim je drugače za politiko bolj malo mar.

Še pred volitvami pa se bosta vsemu ameriškemu ljudstvu še enkrat predstavila dva finalna kandidata.

Na eni strani stoji trenutni predsednik ZDA in zastopnik republikancev Donald J. Trump, na drugi pa izzivalec in šampion demokratov Joe Biden. Čaka nas epski govorni spopad in oba zagotovo ne bosta šparala udarcev in podpasnih manevrov, in to kljub temu, da gre za najstarejša kandidata v zgodovini televizijskih predsedniških debat. Biden jih namreč šteje že 77, Trump pa tudi ni neki mladenič, saj je star že 74 let.

Debato bo tokrat vodil moderator Chris Wallace iz Fox News Sunday, ki bo vodil tudi naslednji dve debati med kandidatoma. V preteklosti so se moderatorji izmenjavali, a zaradi trenutne koronavirus krize so se odločili za samo enega. Koronavirus je vplival na tudi samo debato, saj bo za razliko od prejšnjih soočenj, tokrat bitka potekala pred praznimi tribunami v studiu.

Wallace je za prvo debato izbral res zanimive teme. Kandidata bosta morala zagovarjati svoja stališča glede trenutnih rasnih nemirov v ZDA, koronavirus krize, med temami pa se bo znašlo tudi vrhovno sodišče in Trumpova sporna zamenjava za preminulo Ruth Bader Ginsburg. Zagotovo bo kakšna beseda letela tudi na davke, saj je The New York Times pred kratkim izdal obsežno poročilo, v katerem je zapisano, da je Trump plačal samo 750 $ davka. Predsednik je to označil za “lažne novice”.

Prva predsedniška debata si je za Slovence izbrala res nesrečno uro. Odvila se bo to sredo, 30. septembra, v prostorih univerze v Clevelandu, a po naši uri šele ob 3.00 zjutraj. Ne dvomimo, da bo kljub pozni uri veliko oči uprtih v televizorje, žal pa debate v živo ne bo prenašal nobeden od naših bolj popularnih kanalov. K sreči je tu vedno YouTube in uraden prenos v živo, tokrat celo brez reklam, si boste lahko ogledali spodaj.

Predsednika se bosta nato udarila še dvakrat. Druga debata se bo odvila 15. oktobra v Miamiju in tretja 22. oktobra v Nashvillu, žal pa se ura ne bo spremenila in oba prenosa sta začrtana za ob 3.00 zjutraj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime