16-letna Charli D’Amelio se je zaradi TikToka vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov

Ko sem bil jaz star 16 let, je bila tehnologija povsem drugačna. Internet je bil bolj privilegij tistih, ki imajo kaj pod palcem in siromaki smo bili primorani vleči kilobajte iz grozno počasnih modemov, za prenos ene nage slike pa si potreboval toliko časa, da si si vmes lahko skuhal hrenovke v džezvi.

Odsotnost interneta iz najstniških let pogrešam, saj bi imel dostop do celega seznama družbenih omrežij kot so Facebook, Instagram in TikTok. A po drugi strani pa sem vesel, da tega takrat ni bilo, saj bi te dni vročično brisal svoje “cringe” posnetke poskusa oponašanja rapanja Eminema, nad svojo izbiro oblek iz mladosti pa bi tako zakrožil z očmi, da bi mi ta za vedno obtičala izza čela.

Se pa zavedam, da takšni niso vsi in nekateri mladunci znajo družbena omrežja še kako dobro izkoristiti. Ena od teh je 16-letna punca Charli D’Amelio, ki se je pred kratkim zaradi TikToka zapisala v Guinnessovo knjigo rekordov kot dekle, ki ima na tej platformi rekordno število sledilcev.

Njen rekordni vzpon si lahko preberete na uradni Guinnessovi strani. Punca je svoj TikTok račun ustvarila poleti 2019 in začela nalagati svoje plesne posnetke. Do aprila 2020 je postala prva oseba, ki je presegla 50 milijonov sledilcev na TikToku in ta rekordni dosežek ji je uspel v samo 10 mesecih. Od takrat je njena pot šla samo še navzgor in trenutno ima na TikToku že preko 89 milijonov sledilcev. K temu lahko prištejete še skoraj 30 milijonov sledilcev na Instagramu in preko 4 milijone ljudi na Twitterju. Za primerjavo: najbližji moški zasledovalec je Zach King, ki ima na TikToku malce manj kot 50 milijonov zasledovalcev, s tem da je tip v internetnih vodah prisoten precej dlje.

tiktok

Kaj vse te številke pomenijo? Veliko denarja. Charli D’Amelio je zaradi svoje slave pridobila veliko sponzorskih pogodb in njena vrednost je ocenjena na nekje 4 milijone dolarjev. Decembra bo izdala knjigo Essentially Charli: The Ultimate Guide to Keeping It Real, kar bo zagotovo nakapljalo lepo količino novih dolarjev.

Ob takšnih zgodbah izpade moje najstništvo otroški vrtec in v primerjavi s Charli sem bil takrat kot otrok v vrtcu, ki poskuša lik kocke poriniti skozi odprtino za trikotnik. Eh, skrajni čas, da se spravim pisat knjigo. Ampak najprej še ena runda igre Among Us…

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime