Activision je v ponedeljek odstranil okoli 20.000 goljufivcev iz igre Call of Duty: Warzone

Goljufije v igrah so velik posel. Spomnim se dni, ko smo v GTA San Andreas tipkali besede kot so “ROCKETMAN” in tako aktivirali goljufije, ki so malce popestrile že tretje preigravanje zgodbe. V tem ni bilo ničesar napačnega, saj s tem nismo oškodovali nikogar, razen jeznih pešcev mesta Groove Streeta.

Zadeva pa je drugačna, ko začnemo goljufati v večigralstvu. Ta je rak rana PC igranja že od samih začetkov, a skozi čas so razvijalci razvili rešitve, ki naredijo goljufanje precej težje kot pa prej. Prav tako so se kazni zvišale in izguba računa za igranje igre, za katero si odštel 60 €, je bilo tveganje, ki si ga ni upal privoščiti vsak nedeljski igralec.

A tudi goljufanje se je razvilo in danes več ne snameš samo nekega programa, ki ga nato zaženeš ob igri, ampak je treba za goljufanje tudi odpreti denarnico.

warzone

In proizvajalci goljufij na ta način lepo služijo. Eden takšnih servisov se imenuje EngineOwning in ta ponuja storitve za vse najbolj popularne večigralske naslove. Za goljufanje v igri Battlefield V boste morali mesečno odšteti 29,99 €, kar je smešno visoka cena za nekaj, kar bi morala biti samo obstranska zabava. Vendar pa boste od danes naprej opazili, da ob igri Call of Duty: Modern Warfare 2019 utripa oznaka “Detected” in da nakup goljufij za to igro ni več mogoč.

call of duty

To je posledica tega, da je dva dni nazaj založnik Activision močno udaril po mizi in igralce zaradi koriščenja EngineOwning servisa kaznoval. Odstranjenih je bilo več kot 20.000 računov, med njimi pa se je znašel tudi Twitch streamer Nick Wagner. Sicer ni potrjeno, da so prav vsi goljufivci uporabljali EngineOwning storitve, a zagotovo so ti predstavljali večino računov.

Activision je aprila odstranil 70.000 goljufivcev in takrat opozoril, da je bil to samo prvi val kazni. To obljubo je očitno držal in Warzone bojna polja so postala vsaj malce bolj poštena in pravična.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

YouTube bo začel kazati oglase na vseh posnetkih, pa čeprav jih ni odobril ustvarjalec videa

Oglasi so te dni na YouTubu čisto preveč razpasli in situacija je postala že presneto nadležna. Za vas imam iz tega tudi en zanimiv...

Število igralcev na kontrolerjih se je na Steamu v zadnjih dveh letih podvojilo

Včasih je na PC-ju veljalo preprosto pravilo, da so vse igre tekle samo na navezi miške in tipkovnice, medtem ko so bili kontrolerji podprti...

Cyberpunk 2077 razvijalec je igro igral 175 ur pa še ni prišel do konca

Že dolgo se ve, da bo prihajajoči Cyberpunk 2077 imel krajšo zgodbo kot pa The Witcher 3. Razvijalec CD Projekt RED je povedal, da...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!