Originalni F.E.A.R. bo dobil grafično nadgradnjo iz strani skupnosti

Originalni F.E.A.R. je izšel 15 let nazaj, a če mene vprašate, igra še danes izgleda presenetljivo dobro. Razvijalec Monolith je v igro vpeljal vrhunsko podobo, poskrbel za dobro osvetljavo, vse to pa še začinil z odlično akcijo – ko v upočasnjenem načinu letijo naboji vsepovsod in za sabo puščajo svetleče iskre, nikakor nimaš občutka, da gledaš tako star izdelek. Škoda da je franšiza praktično mrtva, saj bi z veseljem odigral pravi tretji del (tisti trapasti večigralski poskus v obliki igre F3ar ne šteje).

Kljub temu, da je špil še danes videti dobro, se staranju ni mogel popolnoma izogniti. Teksture so mestoma precej meglene in ravno te napake namerava odpraviti prihajajoča modifikacija iz strani modderja Rivareza. Ta se je določil zvišati podrobnosti vseh tekstur, za to pa je uporabil Topaz A.I. Gigapixel nevralno mrežo.

To pomeni, da bo za višanje podrobnosti poskrbela umetna inteligenca, posledica tega pa je, da bodo teksture ohranile svojo podobo, ki si so jo zamislili originalni ustvarjalci, le da bodo precej manj meglene.

Žal Rivarez ni povedal, kdaj bo modifikacija na voljo za prevzem, je pa na splet poslal nekaj primerjalnih slik in razlika je očitna.

Zanimivo je, da originalnega F.E.A.R.-a na Steamu sploh ne morete več kupiti posamezno, ampak ga lahko dobite samo v kolekciji iger FEAR Complete Pack, ki pa je za ceno 54,99 € povem predraga.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime