Apex Legends – PC in konzolni igralci boste od 6. oktobra dalje igrali na istih strežnikih

Včasih se je zdelo, da lahko konzolni in PC igralci igrajo na istih strežnikih samo v neki fantaziji, a zgodilo se je nepredstavljivo in tako Sony kot tudi Microsoft sta malce sprostila pravila glede svojega zaprtega ekosistema in spoznala, da vztrajanje na ostarelem modelu, kjer igralci lahko igrajo samo z lastniki istega sistema, nima več veliko smisla. Prihodnost je namreč usmerjena v povezovanju igralcev med sabo, ne glede na to, na kateri platformi se nahajajo. To je za večigralske naslove prava mana iz neba, saj bodo tako te igre tako lažje pridobile skupnost aktivnih igralcev, zaradi česar bodo tudi bolj obstojne.

Tudi v Apex Legends ne bomo več dolgo samotarili. Razvijalec Respawn Entertainment je že junija napovedal, da prihaja podpora za medplatformsko igranje in razvoj tega sistema je zdaj končno napredoval do te stopnje, da je pripravljen tudi za javnost.

A ne povsem. Igralci bodo res že 6. oktobra dobili možnost povezovanja z igralci na drugih platformah, a to za zdaj samo v beta testiranju. Očitno nov igralni sistem še ni povsem nared in Respawn pričakuje težave in hrošče, ki jih lahko odpravijo samo tako, da igralcem ponudijo možnost testiranja.

Povezovanje med igralci na konzolah in PC-ju bo na privzetih nastavitvah še vedno ločeno. Respawn namreč ne želi kar vsepovprek vreči igralce iz vseh platform, saj imajo PC lastniki veliko prednost zaradi bolj natančnega nadzora preko miške. Nov sistem bo samo omogočil konzolnim igralcem, da v svojo partijo povabijo tudi PC igralca, če se slučajno počutijo pogumni in verjamejo v prevlado kontrolerja nad navezo miške in tipkovnice.

6. oktobra bo v Apex Legends prispel tudi novi časovno omejeni igralni način Flashpoints. Ta bo iz mape Kings Canyon odstranil paketke prve pomoči in igralci bodo svoje zdravje lahko obnavljali samo preko stanja v posebnih conah. A počivati ne smejo preveč, saj se bo krog smrti neprestano ožil in tako bodo morali biti igralci vedno v gibanju ter se hkrati izogibati poškodbam.

Apex Legends bo to leto dobil še eno veliko spremembo, saj se bo igra končno pojavila tudi na Steamu. Bolj natančni datum tega prehoda še ni začrtan, bodo pa tudi Steam igralci dobili podporo za streljanje na istih strežnikih kot konzolaši.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime