Spletna stran Nexus Mods začasno prepovedala nalaganje političnih modifikacij

Če ste zvest PC igričar in vsake toliko radi malce povijačite svoje priljubljene igre in jim dodate kakšno novo vsebini, ki jo je ustvarila sama skupnost, potem zagotovo že poznate spletno stran Nexus Mods. Ta je že dolgo nazaj postala dom vseh večjih in manjših modifikacij za praktično vsako igro, ki dovoli vsaj malce dodajanja sveže vsebine.

Kot pri vsaki priljubljeni zadevi se je tudi tu razvila skupnost, ki pa seveda ne debatira vseskozi o igrah, ampak tudi o drugih zadevah, ki se trenutno dogajajo na globalni sferi. Ena bolj vročih tem trenutno so bližajoče ameriške volitve za naslednjega predsednika in očitno se na Nexus Mods strani stvar ni ustavila samo pri forumskih debatah.

Uporabniki so namreč začeli nalagati cel kup modifikacij, ki so usmerjene predvsem v bližajoče ameriške volitve. Ti novi modi so bili precej nizke kakovosti in so v bistvu služili samo temu, da razburijo uporabnike in sprožijo burne diskusije, ki so se velikokrat nato spremenile v medsebojno žaljenje.

blue lives matter

Robin “Dark0ne” Scott, ki je ustanovitelj Nexus spletne strani, se je zato odločil, da bodo preprosto prepovedali izdajanje političnih modifikacij, ta prepoved pa bo trajala, vse dokler ne bodo Američani dobili novo izvoljenega upokojenca. Robin je v uradni objavi zapisal, da njegovo osebje preprosto nima časa, želje in potrpljenja, da bi moderirala nastalo vsebino, zato so se jo odločili enostavno odstraniti. Zapisal je še, da je večina teh modifikacij bilo slabe kakovosti in da so jo ustvarili “strahopetci na novo ustvarjenih računih”.

Eden takšnih uporabnikov je denimo na stran naložil modifikacije kot sta “Synth Lives Matter” in “Blue Lives Matter”, kar je v igri Fallout 4 zamenjalo bandite z Black Lives Matter protestniki.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime