Call of Duty: Modern Warfare ne moremo več spraviti na 250 GB velik SSD

Standardna velikost SSD diskov znaša 250 GB in kot tak je priročen za sistemski disk, na katerem počivajo Windowsi in tako pridobimo hitrejše zaganjanje sistema, počasnejši in večji trdi disk pa lahko uporabimo za igranje iger in hranjenje vsega drugega.

SSD diske takšne velikosti lahko seveda uporabimo tudi za igre, a za omejenega prostora na takšno shrambo nalagamo samo izbrane naslove, ki vsebujejo veliko prehajanja in nalaganja različnih stopenj. Kak RPG je dober primer tega, prav pride pa tudi pri večigralskih igrah. Vendar pa po novem igre Call of Duty: Modern Warfare ne boste več spravili na 250 GB velik SSD disk, saj ga zaradi manjka prostora ne boste mogli posodobiti.

O glomazni velikosti Modern Warfara smo že pisali, založnik Activision pa se pri pitanju igre z gigabajti od takrat ni ustavil. Zdaj so dosegli novo magično mejo, ki je že naravnost smešna.

Ta velikost je posledica tega, da morajo igralci namestiti celotno kampanjo, večigralski del Modern Warfara, sodelovalni način Special Ops in še Warzone večigralski način, brez da bi dobili možnost izbire, kaj namestiti. Na konzolah je drugače, saj se tam igralci lahko dejansko odločijo, kaj želijo imeti na disku. Call of Duty igre so to včasih ponujale na PC-ju, ko smo jih lahko še igrali preko Steama. A odkar je igra prešla na Battle.net zaganjalnik, ki je mimogrede prava katastrofa med platformami, te možnosti preprosto ni več.

Dobri, stari časi Steama, ko si lahko dejansko zbral, kaj bi rad inštaliral.

Res bo zanimivo videti, kam se bo še razpasla velikost igre, še posebej zdaj, ko kmalu izide nov Cold War, ki naj bi prav tako nekaj svoje vsebine prenesel v Modern Warfare.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime