Minecraft bo naslednje leto dobil novo večjo posodobitev Caves and Cliffs

Ni samo Minecraft Dungeons tisti, ki bo dobil novo vsebino, saj tudi ostareli dedek Minecraft te dni bolj ostro miga z boki kot kadarkoli prej in razvijalec Mohjang bo naslednje leto zanj izdal novo večjo posodobitev, preprosto poimenovano Caves and Cliffs.

Ni treba biti kakšen velik genij, da iz imena razberete, v kaj točno se bo spustila ta posodobitev. Caves and Cliffs je bil razkrit v nedavnem prenosu v živo Minecraft Live in kakor lahko vidite v zgornjem posnetku, bo nova vsebina naredila gore bolj privlačne, jame bolj strašljive in zanimive, nekaj napora bo treba vložiti tudi v rudarjenje.

V Minecraftu bomo zdaj našli bolj raznovrstne jame, te pa bodo v sebi vsebovale stalaktite, stalagmite in veliko teme, v kateri se bodo skrivali Wardeni – nevarni nasprotniki humanoidne oblike, ki pa bodo povsem slepi. Vendar pa se bo kljub nevarnosti pametno spustiti v jame, saj vas tam čakajo neodkriti zakladi. V inventar bomo zdaj dobili čopič, ki nam bo pomagal pri razkrivanju arheoloških najdb, poleg tega pa bomo v jamah rudarili za posebnimi kristali, iz katerih lahko potem nakovačimo teleskop. Tisti najbolj pogumni se boste lahko usedli tudi v raft in se spustili po podzemni reki v občudovanje nove okolice.

Tudi gore bodo zdaj bolj raznovrstne in bodo vsebovale tudi snežene vrhove. Na njih se bodo sprehajale koze, ki se bodo lahko v nas zaletele z rogovi, zato bo potrebno okoli njih stopati previdno.

Vse to se sliši super, žal pa je Caves and Cliffs posodobitev še precej daleč stran. Datum izida je trenutno načrtovan za poletje 2021, a lepo je vsaj vedeti, da se bomo tudi naslednje leto zabavali v novi bogati Minecraft vsebini.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime