Baldur’s Gate 3 je zdaj na voljo za igranje v načinu Zgodnjega dostopa

Nadaljevanje, po mnenju mnogih, najboljše RPG serije vseh časov, Baldur’s Gate 3, je končno prispelo tudi v roke igralcev, ki na tretji del čakajo že dolgih 20 let. Žal pa bodo morali potrpeti še malo, saj je igra trenutno na voljo samo v načinu Zgodnjega dostopa in je tako nedokončana.

Celotna igra bo sestavljena iz treh poglavij, Early Access način pa igralcem ponudi za igranje samo prvega. Kljub temu vas čaka veliko vsebine, saj je razvijalec Larian povedal, da boste za preigravanje porabili vsaj 25 ur, sem notri pa seveda ni všteto preigravanje z različni igralnimi razredi, pri katerih boste lahko izbirali nove veščine in si tako vsakič malce spremenili igranje skozi kampanjo. Zgodnji dostop bo za igranje ponudil 6 igralnih razredov, kasneje pa bodo dodali še 9 novih ras.

Izid v Early Access načinu je nov velik mejnik te igre, a razvijalec igralce opozarja, da to ne bo popolna izkušnja. Med igranjem boste namreč naleteli na hrošče in nedokončane mehanike, igralni razredi pa zagotovo ne bodo uravnoteženi. A ravno to je namen Early Access igranja, saj bo tako razvijalec dobil pomembne informacije iz strani igralcev in na koncu bomo dobili močno bolj izpopolnjen izdelek.

Zgodnji dostop ni za vsakega, še posebej zaradi cene, saj Larian na Steamu za igro zahteva polnih 60 €, dobra novica pa je, da je Baldur’s Gate izšel tudi na trgovini GoG in za Mac operacijske sisteme.

Zgodnji dostop naj bi trajal vsaj eno leto, a Larian je že povedal, da zna trajati tudi dlje, saj igre ne bodo poslali na prodajne police, dokler ne bo povsem dokončana.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime