Kitajska igra Genshin Impact v pogovornem oknu cenzurira besede kot so Tajvan in Hong Kong

Akcijski RPG Genshin Impact morda ni znan vsakemu igričarju, a gre za huronsko uspešnico, ki je v samo nekaj dneh na telefonih zaznala 17 milijonov prenosov, v pičlih štirih dnevih pa naj bi zaslužila okoli 50 milijonov dolarjev. To je lep izkupiček denarja, glede na to da je Genshin Impact povsem brezplačen za igranje tudi na PC-ju ter PlayStation 4 in se za služenje zanaša samo na mikrotransakcije.

Igralci pa so nedavno odkrili, da se pod površjem barvitega jRPG-ja skrivajo tudi umazane skrivnosti v obliki cenzure nekaterih besed. Če vtipkate besede kot so Tajvan, Hong Kong, Falun Gong, Putin, Hitler in Stalin boste naleteli na cenzuro. Prav tako je cenzurirana beseda “words”, kar je malce čudno, a po drugi strani namiguje na to, da je seznam prepovedanih besed precej velik in da so se zaradi njegove glomaznosti pripetile tudi napake.

Cenzura niti ne preseneča preveč. Razvijalec miHoYo prihaja iz Kitajske in tam imajo precej stroga pravila glede kaj je in kaj ni dovoljeno v njihovih igrah. Razvijalec se mora prilagoditi zahtevam vlade, drugače preprosto njihova igra ne bo dobila dovoljenja za obratovanje, ne glede na kateri regiji deluje.

Tako ne gre za to cenzuro preveč kriviti razvijalca, saj je bila to edina pot, da igra sploh doživi izid. Če vas zanima igranje se odpravite na precej zanimivo oblikovano uradno stran, kjer boste našli tudi povezavo za prenos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime