Baldur’s Gate 3 je ob izidu za nekaj časa zlomil Steam trgovino

Ko je bil uradno napovedan tretji del Baldur’s Gate franšize, se je cinik v meni vprašal, ali je morda za nadaljevanje že prepozno. Drugi del je namreč izšel 20 let nazaj in čeprav je igra takrat veljala za najboljšo RPG izkušnjo, je od takrat preteklo že toliko vode, da se je zamenjala cela generacija igralcev.

Vendar pa je bil moj dvom odveč, saj so ostareli igričarski dinozavri ob včerajšnjem izidu Baldur’s Gate 3 v valovih napadli Steam trgovino in besno začeli pritiskati gumb za nakup. Dejstvo, da je igra na voljo šele v Early Access načinu jih od nakupa ni odvrnilo, kot tudi ne cena, ki že takoj od začetka zase zahteva 60 €. Dve desetletji je bilo dovolj čakanja in če morajo igrati nedokončan izdelek, pa naj bo temu tako.

Naval je bil celo tako velik, da je Steam trgovina za nekaj časa podlegla vsem zahtevam. Igralci so se na Redditu začeli pritoževati, da igre preprosto niso mogli kupiti, saj jim je trgovina izpisala napako, da so v zadnjem času poskušali opraviti preveč nakupov.

Spet drugim je stran za nekaj časa popolnoma zmrznila ali pa je potek nakupa trajal predolgo. Spletna stran Steamstat je zabeležila, da je platforma ravno ob izidu igre doživela mrežne težave in čeprav uradnega ni nič, se zdi, da so za te težave krivi ravno ponoreli Baldur’s Gate igralci.

Odlično prodajo je sporočil tudi Swen Vicke, ki je vodja razvijalca Larian. Na Twitterju je zapisal, da je prodaja trenutno nora in da je to šele Early Access. Zahteva je presegla njihove cilje in želeli so si nabrati majhno skupnost, ki bi jim sporočila vtise za nadaljnji razvoj, zdaj pa je vse drugače.

Baldur’s Gate 3 se trenutno nahaja na vrhu Steamove lestvice prodaje, v zadnjih 24-ih urah pa jo je naenkrat preigravalo skoraj 74K igralcev, kar so za RPG naravnost neverjetne številke. Za svojo kopijo se odpravite na sledečo povezavo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime