Grozljivka Phasmophobia je nov prodajni hit Steama

Letos sem dvignil roke nad napovedovanjem uspešnic, ki se bodo dobro prodajale in nase privabile trume igralcev. Dobro, za kakšen Cyberpunk 2077 je že zdaj jasno, da bo rušil prodajne rekorde, saj so pričakovanja velika in igra prihaja iz strani oboževanega razvijalca CD Projekt RED. Za indie naslove pa je takšno predvidevanje veliko težje. Kdo bi si namreč mislil, da bodo neki barvni pajaci v igri Fall Guys popolnoma prevzeli igralce in da bo igra splezala na vrh prodajnih lestvic? Kdo bi pričakoval, da bo nekaj let stara igra Among Us kar naenkrat bila najbolj gledana igra na Twichu? Praktično nihče, a leto 2020 še ni končalo s presenečenji.

Zdi se, da se je med igralci pojavil nov hit, ta pa sliši na ime Phasmophobia. Igra je izšla 18. septembra in v zadnjih dnevih skočila na vrh Steamove prodaje. To je toliko bolj nenavadno, saj gre za grozljivko, ki se ponavadi ne prodajajo dobro, poleg tega pa je igra še nedokončana in jo lahko igramo samo preko Early Access načina.

Phasmophobia je sodelovalna grozljivka, v kateri se povežete s še tremi drugimi igralci in se odpravite v prvoosebnem pogledu nabirati dokaze o paranormalnem dogajanju. Akcijo lahko spremljate preko kamer iz tovornjaka, ki se nahaja izven strašljive hiše ali pa zavihate rokave in se spravite ročno poiskati duhce. Tu vam bo v pomoč priskočila napredena oprema za lovljenje paranormalnih stvari.

Igra je v kratkem času nabrala ogromno igralcev. Včeraj jo je istočasno preigravalo več kot 68K špilavcev, na Twitchu pa se v času pisanja nahaja na 6. mestu po številu gledalcev.

Zanimivo bo videti, če bo Phasmophobia obdržala svojo popularnost vse do izida 1.0 verzije. Igro si lahko privoščite na Steamu za 11,59 €, s tem pa dobite dostop tudi do VR verzije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime