Kickstarter na voljo tudi v Sloveniji

Dobre novice za vse slovenske ustvarjalce, ki imajo pod kapo cel kup dobrih idej, a jim manjka finančnih sredstev, da bi svoje vizije pripeljali do faze komercialnega produkta. Spletna platforma za množično financiranje Kickstarter je namreč začela podpirati tudi Slovenijo in tako so je slovenskim neodvisnim ustvarjalcem odprla nova pot proti služenju denarja za svoje izdelke.

Poleg Slovenije sta podporo prejeli še Poljska in Grčija, vse skupaj pa Kickstarter zdaj podpira že 25 držav. Sicer smo se Slovenci s svojimi izdelki na tej platformi že pojavili, a smo imeli težave, saj smo za nabiranje finančnih sredstev morali iti preko druge države. Sedaj teh težav ni več in za svoj projekt lahko uporabimo domač bančni račun.

Od izida Kickstarterja leta 2009 je platforma uspešno zagnala že 800 projektov, podporniki pa so projektom namenili več kot 55 milijonov dolarjev. Iz Slovenije, Poljske in Grčije se je v tem času nabralo več kot 250.000 podpornikov, ki so obetajočim izdelkom odprli svoje denarnice.

Kickstarter je pri svoji najavi prikazal tudi nekaj zanimivih projektov, ki prihajajo iz Slovenije in te dni že nabirajo denarce na Kickstarterju. Med njimi najdemo denimo Woody CAR, ki je električni avtomobilček za otroke, sestavljen iz lesa in pa Hopa Game, ki kljub podobnemu imenu nima veze z našo stranjo.

To so šele začetki in ni dvoma, da bomo kmalu videli še več obetajočih projektov iz naše dežele.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime