AMD pokazal prve teste prihajajočih grafičnih kartic RX 6000

AMD se počasi spušča na bojno polje grafičnih kartic, kjer že nekaj časa NVIDIA. Ta je že poslala v prodajo serijo grafičnih kartic RTX 3080 in 3090, AMD pa je šele včeraj na velikem odru prvič pokazal fizično kartico RX 6000.

Preko YouTube prenosa jo je v roki držal znan obraz AMD tabora, Dr. Lisa Su, in seveda je imela glede novega izdelka same pohvale. To naj bi bila najbolj močna grafična kartica, ki so jo kadarkoli izdali in naj bi pripeljala 4K igranje pri visokih sličicah na sekundo, prvič pa bodo AMD izdelki podpirali tudi ray tracing osvetljevanje.

Na projekciji se je pokazalo tudi nekaj testov iz iger. Modern Warfare je pri ločljivosti 4K in najvišjih nastavitvah tekel pri 88 sličicah na sekundo, Gears of War pri enakih nastavitvah pri 73 sličicah na sekundo, Borderlands 3 pa je uspel izdaviti 61 sličic na sekundo.

Ti rezultati RX 6000 približajo RTX 3080, a je vseeno od svojega največjega konkurenta počasnejša. Poleg tega ima NVIDIA v svoji roki še tehnologijo DLSS, ki je v novi generaciji grafičnih kartic postala precej velik faktor pri nakupu. Ne gre se več samo za sličice na sekundo, ampak tudi za vse dodatne tehnologije, ki jih dobite zraven in tu je NVIDIA z DLSS-om, RTX Voicom in boljšo programsko opremo gonilnikov v veliki prednosti.

A AMD ima še vedno v rokavih dva velika aduta: ceno in razpoložljivost. RTX 3080 in 3090 so resda že v prodaji, a kaj ti to pomaga, če je zaloga tako majhna, da kartice ne moreš kupiti? AMD tudi še ni razkril cen, kar bomo, skupaj z datumom izida, verjetno dobili na naslednji konferenci, ki se bo odvila 28. oktobra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime