Microsoft testira gaming nastavitev operacijskega sistema

Nameščanje Oken je danes preprosto opravilo, ki ga lahko opravi tudi kdo, ki ni nek tehnološki guru. Bo pa ta namestitev kmalu morda postala malce drugačna, saj se je Microsoft odločil pri novi inštalaciji operacijskega sistema dodati še en dodaten korak.

Zadeva je za zdaj na voljo samo preko Windows Insider programa na testni verziji Windows 10 20231 in kakor lahko vidite, nam bo ponujenih 6 različnih konfiguracij Oken. Tako vam bo sistem vnaprej prilagodil delovno okolje za šolo, zabavo, delo, kreativnost, družino in pa gaming.

Zadeva je za zdaj samo v testni fazi in trenutno nobena od izbranih možnosti ne naredi ničesar novega, ampak je za vsakega uporabnika končna namestitev ista. Vseeno pa je zadeva hudo zanimiva, čeprav se nam ne sanja preveč, kaj bi “gaming” način sploh lahko omogočil. Mogoče bi se samodejno vključil Game Mode, zelo fajn pa bi bilo, da bi tudi samodejno prenesel najnovejše gonilnike grafične kartice.

Zelo prav bi prišla kategorija, ki bi prinesla izpopolnjeno izkušnjo že od začetka in bi nam samodejno snela nujne programe kot so brskalnik Chrome, zaganjalnik Steam ter Discord. Ampak vemo, da so to samo pobožne sanje.

Microsoft še ni povsem prepričan, da bo to novo namestitev vključil v polno verzijo Oken, tako da morda funkcija ostane v fazi testiranja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime