Apple razkril iPhone 12 in pokazal igranje League of Legends: Wild Rift

Če nekaj Apple obvlada je to zagotovo marketing. Na včerajšnji konferenci, na kateri so končno predstavili nove telefone iPhone 12 so omenili besedo 5G tolikokrat, da bi človek pomislil, da so prav oni iznašli to tehnologijo in jo bodo sedaj končno ponudili množici ljudi, ki žalostno gleda v svoje ostarele mobilnike iPhone 11 z ubogimi 4G modemi.

Predstavljeni so bili štirje telefoni. Temelj ponudbe bo igral iPhone 12 in je neposredna zamenjava za lanskoletni iPhone 11. Vseboval bo 6,1 palčni OLED zaslon, ki bo velika izboljšava v primerjavi z LCD ekranom, ki je krasil enajstico. Na zadnji strani se bo nahajal sistem dvojnih 12 MP kamer z normalno in širokokotno lečo. Vse kamere, tudi sprednja za zajemanje sebkov, bodo vsebovale Applov Night Mode način za zajemanje slik v temnejši okolici. iPhone 12 bo vseboval 64, 128 ali pa 256 GB pomnilnika za shranjevanje, prodajal pa se bo po ceni 799 $ brez davka in to od 23. oktobra dalje.

Tu sta seveda tudi iPhone 12 Pro in iPhone 12 Pro Max. Pro inačica bo vsebovala 6,1 palčni OLED zaslon, medtem ko bo Pro Max vseboval zaslon velik kar 6,7 palcev. Oba telefona bosta vsebovala sistem trojnih kamer z širokokotnim, ultraširokokotnim in telefoto lečami, prav tako bo pristen LiDAR senzor za izboljšanje fokusa. Oba telefona bosta na voljo v 128, 256 in 512 GB izvedbah. iPhone Pro vas bo stal 999 $ in bo v prodajo stopil 23. oktobra, za Pro Max pa boste primaknili 1099 dolarjev in ga bodo v ZDA začeli prodajati od 13. novembra dalje.

Zanimivo je, da bosta najbolj napredna modela nosila jekleno ohišje, medtem ko bosta cenejši različici oblečeni “keramični ščit”, kakor je Apple uradno poimenoval njuni ohišji .

Cenejši različici? Tako je, Apple je namreč uslišal želje strank, ki so se pritoževale, da so iPhone telefoni postali preveliki, zato je napovedal novinca iPhone 12 Mini. Njegov OLED zaslon znaša 5,4 palcev in je tako manjši celo od iPhona SE, a po drugi strani nima motečih stranic in tako ponuja več dejanskega zaslona. Mini bo vseboval enak sistem kamer kot iPhone 12, na voljo bo v 64, 128 in 256 GB različici, zase pa bo zahteval 699 $ brez davka, na prodajnih policah pa se bo znašel 13. novembra. Dobra novica je, da bo vse štiri modele napajal novi zmogljivi procesor A14 Bionic, tako da tudi pri izbiri najmanjšega modela ne boste prikrajšani procesorske moči.

Apple je očitno stopil tudi v nekakšno sodelovanje z razvijalcem Riotom in končno smo lahko videli v akciji prihajajočo igro League of Legends: Wild Rift. Gre za predelavo LoL-a v mobilno okolje, ki želi ohraniti vse prvine izvirne igre, le da bo igralni sistem prilagojen mobilnim telefonom. Apple je med konferenco večkrat omenil tudi gaming, ki naj bi zaradi 5G tehnologije doživel preporod na mobilnikih in League of Legends: Wild Rift je bil očitno ravno pravšnji izdelek za prikaz te tehnologije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime