Najavljen King Arthur: Knight’s Tale – temačen potezni RPG

Potezne igre so bile nekaj časa na smrtni postelji, sedaj pa so se vrnile v velikem slogu. Svoj preporod so doživele predvsem v RPG žanru, to novo gibanje bojevanja v obliki izmenjavanja potez pa je nekako začel prvi Divinity: Original Sin.

Vsi novejši RPG-ji sedaj obljubljajo potezni boj in temu se ni izognil niti Baldur’s Gate 3, ki je od vedno stal na temeljih realnočasovnega pretepanja. Potezni boj je postal norma in to je včeraj pokazal tudi novo napovedani naslov King Arthur: Knight’s Tale.

Gre za RPG igro, ki je plod dela razvijalca Neocore Games in zadeva je vizualno naravnost slastna. V glavni vlogi bo seveda znani kralj Artur, le da bo tokrat njegova zgodba precej bolj fantazijska. V Anglijo so se namreč naselili ogromni pošastki in na vas in vašim vitezom okrogle mize bo stala naloga, da deželo zopet povrnete v normalno stanje.

Razvijalec obljublja 20 glavnih misij in cel kup stranskih nalog. Čaka nas raznolik teren, ki ga bo poseljevalo 7 sovražnik taborov, več kot 50 sort sovražnikov in 10 hudo težkih šefov.

Grafično zadeva izgleda izvrstno. Celotno igro preveva temačen ton ter napredne animacije, ki jih je iz ptičjega pogleda pravo veselje za gledati.

Vse to se sliši in gleda odlično, žal pa je King Arthur: Knight’s Tale še daleč od izida. Trenutno razvojna ekipa zbira finančna sredstva na Kickstarterju, za uspešno kampanjo pa potrebujejo malce več kot 120k ameriških zelencev. Ta denar jim bo pomagal pri zaključku razvoja, katerega mislijo dokončati v prvi polovici naslednjega leta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime