Netflix končno omogočil izklop nadležnega obvestila: “Ali še vedno gledate?”

Netflix je fajn, tega ne more nihče oporekati. Sam ga doma uporabljam za gledanje filmov in serij, hkrati pa je hudo uporaben kot ozadni zvok, medtem ko svojo pozornost posvetiš drugim nalogam. Trenutno delam od doma in med tipkanjem se za mano veselo vrtijo epizode Prijateljev, kar da moji sobici prav prijeten in domač občutek.

Vendar pa to moje udobje vsake toliko zmoti sam Netflix, saj po določenem času ustavi predvajanje in me pobara, če morda še vedno spremljam televizijo. Zagotovo ste se že vsi srečali s to zagato in čeprav funkcija obstaja z razlogom, zna ob prepogostem prekinjanju gledanja začeti najedati. Po novem lahko zadevo končno izklopimo in se za vedno znebimo opomnika.

Iz Netflixove strani je bilo to prekinjanje predvajanja hudo koristno. Ljudje pred TV-jem velikokrat zaspijo in vsebina se nato vrti v prazno, kar po nepotrebnem obremenjuje Netflixove strežnike. Očitno pa je pritoževanje gledalcev naraslo do te mere, da se je platforma odločila za korenite spremembe.

Zadeva je bila najprej v testiranju, sedaj pa je očitno na voljo za vse. Pri ponovnem prikazu obvestila boste zdaj opazili nove možnost: Vprašaj kasneje, predvajaj in ne sprašuj več in zaključil sem. Ob izboru možnosti za “predvajaj in ne sprašuj več” se boste za vedno znebili obvestila o gledanju, trenutno pa ni jasno, kako se možnost omogoči nazaj.

Netflix gre tako po poti Steama in kot pretočni servis je glede prilagodljivosti daleč pred konkurenco. Nedavno nazaj smo dobili možnost odstranjevanja serij iz kategorije “Glej naprej”, omogočimo lahko zaustavitev samodejnega predvajanja, zdaj pa smo dobili še nemoteno gledanje. Ko bi le še dobili več možnosti pri podnapisih in imeli bi pred sabo perfektno pretočno platformo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime